Politica

Lupta pentru funcţiile de conducere a instituţiilor publice continuă. PSD condamnă demiterile iniţiate de PNL

Lupta pentru funcţiile de conducere a instituţiilor publice continuă. PSD condamnă demiterile iniţiate de PNL

PNL şi PSD se contrează pe tema funcţiilor de conducere din instituțiile publice. Social-democraţii contraatacă după ce noul premier, Ludovic Orban, a anunţat că va face febră musculară de la semnat demiteri din asemenea posturi, el referindu-se la faptul că aceştia au fost puşi acolo pe criterii politice, de fostul partid aflat la guvernare.

De cealaltă parte, PSD contraatacă şi spune că prin această mişcare liberalii ar da afară specialişti şi profesionişti care ocupau posturile de ani de zile.
„Așa cum promitea noul guvern liberal, în cel mai scurt timp, specialiștii și profesioniștii aflați la conducerea instituțiilor din România vor fi schimbați din funcții. Sunt oameni care au condus ani buni instituțiile, care s-au specializat în domeniile în care au activat și care au făcut performanță din acele poziții administrative. Motivul schimbărilor este acela că noul guvern liberal are ca prioritate zero punerea pe funcții de conducere a membrilor de partid, indiferent dacă studiile, activitatea sau priceperea îi recomandă sau nu. Este trist ca în câteva zile, așa cum se preconizează, să fie dați la o parte profesioniști, înlocuiți fiind cu ”obligații de partid”, au anunţat cei de la social-democraţi.
Desigur, aşa cum liberalii susţin acum că numirile vizează persoane cu valoare în domenul în care sunt sau vor fi numite, şi cei de la PSD insistă asupra aceluiaşi lucru.
„Indiferent de vremuri, PSD a promovat și susținut oameni care s-au remarcat în domeniul profesional de activitate, care au avut rezultate remarcabile și nu în ultimul rând, oameni cu o pregătire care să îi recomande în respectivele domenii și funcții de conducere a diverselor instituții ale statului. Consider că schimbări doar de dragul schimbărilor, pe criterii politice, nu își au rostul, iar acest mod forțat de ungeri pe funcții de conducere va conduce la apariția unor mari dificultăți în managementul respectivelor instituții. Din păcate, acest lucru se va resimți curând și în județul nostru, unde se pregătesc schimbări majore pe criterii politice. Transmit un mesaj de aici, din Timiș: nu trimiteți specialiștii și profesioniștii acasă!”, a declarat Călin Dobra, președintele PSD Timiș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

12 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

13 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

14 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

18 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

18 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

19 ore ago