Diverse

Călătorie în lumea științelor, la Timișoara, cu roboți, experimente și prieteni noi

La Timișoara va avea loc o călătorie în lumea științelor, cu roboți, machete, experimente și prieteni noi. Intrarea este gratuită, iar copiii și părinții sunt pe lista de invitați.

Evenimentul va avea loc azi, 30 noiembrie, începând cu ora 11, la Casa Tineretului din Timișoara. „Pop-Up Științescu” este o călătorie în lumea științelor, cu roboți, machete, experimente și prieteni noi. Accesul este gratuit pentru întreaga familie, iar vârsta minimă recomandată pentru copiii care vor fi implicați în activități este 6 ani.

Timp de patru ore, copiii vor intra într-un spațiu captivant, în care RoSe, robotul senzorial le va propune o altfel de relație cu tehnologia. Tot aici se vor împrieteni cu roboți Lego și VexIQ, vor putea analiza o machetă de automobil cu pile de combustie cu hidrogen și vor înțelege sistemul de print 3D sau telescopul cu filtru solar.

Pop-Up Științescu este un eveniment de explorare care promite să deschidă ferestrele curiozității pentru copii. Îi așteptăm cu drag, alături de părinți sau bunici, să reflectăm împreună asupra fenomenelor din jur prin experimente chimice cu substanțe uzuale, măsurători și observații în natură. Am pregătit de asemenea testarea seturilor educaționale interactive privind fenomene fizice și a prototipului mașinii pe benzină și a kartului motorizat de elevi” a spus Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara.

Programul este implementat la Timișoara de Fundatia Comunitară Timișoara și susținut la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR. Proiectele Științescu 2019 sunt: sTeam LEGO, Do astronomy yourself!, RoboFiz, Plastelier, Timișoara Science Festival, Digital Sensitivity, ScienceHub, Noi ȘTE@M, Perpetuum-Mobile, Teen Makerspace, Clubul de științe de la Slavici, AUTO – școala proiectelor lui Științescu, Intonal Orchestra, Mini muzeul D.I.V.E.

Șțiințescu este un program de finanțare dedicat proiectelor educative în domeniile STE@M. Proiectele Științescu sunt posibile datorită contribuției semnificative, la Timișoara, a Romanian-American Foundation, finanțator strategic național, Hamilton Central Europe, finanțator strategic local, pentru ambele ediții, 2018 și 2019 și alți finanțatori locali.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

12 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

16 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

19 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

19 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

21 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

21 de ore ago