Diverse

Călătorie în lumea științelor, la Timișoara, cu roboți, experimente și prieteni noi

La Timișoara va avea loc o călătorie în lumea științelor, cu roboți, machete, experimente și prieteni noi. Intrarea este gratuită, iar copiii și părinții sunt pe lista de invitați.

Evenimentul va avea loc azi, 30 noiembrie, începând cu ora 11, la Casa Tineretului din Timișoara. „Pop-Up Științescu” este o călătorie în lumea științelor, cu roboți, machete, experimente și prieteni noi. Accesul este gratuit pentru întreaga familie, iar vârsta minimă recomandată pentru copiii care vor fi implicați în activități este 6 ani.

Timp de patru ore, copiii vor intra într-un spațiu captivant, în care RoSe, robotul senzorial le va propune o altfel de relație cu tehnologia. Tot aici se vor împrieteni cu roboți Lego și VexIQ, vor putea analiza o machetă de automobil cu pile de combustie cu hidrogen și vor înțelege sistemul de print 3D sau telescopul cu filtru solar.

Pop-Up Științescu este un eveniment de explorare care promite să deschidă ferestrele curiozității pentru copii. Îi așteptăm cu drag, alături de părinți sau bunici, să reflectăm împreună asupra fenomenelor din jur prin experimente chimice cu substanțe uzuale, măsurători și observații în natură. Am pregătit de asemenea testarea seturilor educaționale interactive privind fenomene fizice și a prototipului mașinii pe benzină și a kartului motorizat de elevi” a spus Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara.

Programul este implementat la Timișoara de Fundatia Comunitară Timișoara și susținut la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR. Proiectele Științescu 2019 sunt: sTeam LEGO, Do astronomy yourself!, RoboFiz, Plastelier, Timișoara Science Festival, Digital Sensitivity, ScienceHub, Noi ȘTE@M, Perpetuum-Mobile, Teen Makerspace, Clubul de științe de la Slavici, AUTO – școala proiectelor lui Științescu, Intonal Orchestra, Mini muzeul D.I.V.E.

Șțiințescu este un program de finanțare dedicat proiectelor educative în domeniile STE@M. Proiectele Științescu sunt posibile datorită contribuției semnificative, la Timișoara, a Romanian-American Foundation, finanțator strategic național, Hamilton Central Europe, finanțator strategic local, pentru ambele ediții, 2018 și 2019 și alți finanțatori locali.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Simonis și Fritz au ajuns la un consens. PNL pare să fi fost de acord

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…

13 ore ago

CSM Lugoj a terminat anul 2024 în forţă, cu o victorie categorică

Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…

13 ore ago

A furat dintr-o maşină parcată în Brestovăţ! Unde l-au prins poliţiştii

La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…

15 ore ago

ABA Banat investește 29 de milioane de lei în consolidarea și reprofilarea malurilor râului Timiș

Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…

17 ore ago

Geaba Bolojan! După un ostaş în fruntea ţării, PNL propune un şomer în fruntea ţării

La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…

17 ore ago