Politica

Dăncilă la Institutul de Boli Cardiovasculare. Viitoarei şomere i s-a cerut sprijin pentru reluarea transplantului de inimă

În timpul vizitei electorale la Timişoara, Viorica Dăncilă a ajuns şi la Institutul de Boli Cardiovasculare, acolo unde se încearcă realizarea transplantului cardiac. Moment pentru un episod grotesc, deputata PSD Bianca Gavriliţă cerându-i viitoarei şomere ajutor în acest sens.

 

Premierul demis Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu cadrele medicale de la Institutul de Boli Cardiovasculare, fiind însoţită de deputatul PSD Bianca Gavriliță. Aceasta din urmă i-a cerut candidatului PSD sprijin pentru reluarea transplantului cardiac la Timișoara, în timpul acestei întâlniri. Nu se ştie în ce calitate i s-a cerut acest sprijin, atâta timp cât pe Dăncilă o aşteaptă şomajul, foarte probabil chiar de săptămâna viitoare, ea nefiinnd parlamentar.

„Suntem parteneri. Aici sunt proiecte excepționale. Vom avea toată deschiderea pentru a realiza acest lucru. Sănătatea nu are culoare politică, petru sănătate trebuie să ne implicăm toți și să punem suflet”, a spus candidatul PSD la alegerile prezidenţiale

Premierul a făcut și o vizită prin secțiile spitalului de la Pădurea Verde, unitate sanitară unde, din primăvară se vor face operații pe inimă copiilor și unde se încearcă derularea transplantului cardiac.

„Îmi doresc ca alături de colegii mei să fim acreditați ca centru de transplant cardiac. Cred că este necesar acest centru”, a spus doctorul Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare.

Tot la această întâlnire i s-a cerut viitoarei şomere, prin vocea doctorului Florin Bîrsășteanu, ca personalul medical să beneficieze de creșteri salariale, la fel cum au beneficiat medicii.

„Noi avem această foaie de parcurs a măririi salariilor cadrelor medicale. Nu pot da o garanție pentru măsurile pe care le va lua guvernul care vine. Am văzut un lucru care mă îngrijorează – comasarea unor spitale. Eu cred că trebuie să modernizăm, să construim cât mai multe spitale. Nu știu care este gândirea noului guvern, sper să fie la fel de prietenoasă cu medicina”, a mai spus Dăncilă.

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

2 ore ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

19 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

23 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

23 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

23 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

23 de ore ago