Politica

Începe măcelul în PSD! Doi pretendenţi la preşedinţia partidului dau atacul la Viorica Dăncilă

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au dat startul atacurilor la adresa Vioricăi Dăncilă, după umilinţa suferită duminică de PSD. Cei doi se află pe lista scurtă a numelor care ar putea-o înlocui pe Dăncilă în fruntea PSD.

Imediat după ce a fost umilită de Klaus Iohannis în turul II al alegerilor prezidenţiale, Viorica Dăncilă a afirmat că nu prea are ce-şi reproşa, mai mult a vorbit despre faptul că ar fi ridicat mult partidul de când l-a preluat. Nu în ultimul rând, ea i-a atacat voalat pe baronii partidului pentru scorul înregistrat de ea, cel mai mic al PSD din istoria alegerilor prezidenţiale. Dacă duminică seara Gabriela Firea afirma că nu se pune problema schimbării liderului partidului, luni dimineaţa ea a dat un prim atac la Dăncilă, motivul fiind prezenţa lui Gabriel Oprea duminică seara, la sediul partidului. Este vorba de exact acelaşi personaj împotriva căruia PSD a constituit o comisie parlamentară de anchetă pe marginea celebrului caz „Sufrageria lui Oprea”.

“Sunt dezamăgită că începem analiza prăbuşirii noastre cu un astfel de gest sfidător. Nu ne putem reforma şi relua legătura cu simpatizanţii noştri printr-o minciună. Aud că şi alte persoane controversate se lipesc acum, în înghesuială şi nebăgare de seamă, de noi. Probabil vor să ne îngroape definitiv! Mă delimitez categoric! PSD nu este partidul pe persoană fizică a nimănui! Doamne, chiar vreţi sa iesim pe uşa din dos a istoriei?”, a scris Firea pe Facebook, după ce s-a aflat că Gabriel Oprea a fost făcut pe şest membru CEx, pe motiv că acesta conduce un sindicat militar cu care PSD a încheiat un protocol de colaborare,

În schimb, Marcel Ciolacu a transmis luni dimineață că, dacă la europarlamentare și în primul tur al alegerilor prezidențiale s-a făcut doar analiza organizațiilor județene, de această dată trebuie analizată şi conducerea centrală.

„Rezultatele ne arată, însă, că în turul II al alegerilor prezidențiale PSD a luat cel mai mic număr de voturi din istorie. Asta după ce și în turul I am avut, la fel, un număr foarte mic de voturi. Să fim cinstiți: este un rezultat dezastruos care vine după un rezultat la fel de prost la europarlamentare. Și atunci, și acum, s-au făcut doar analize județene, nimic la nivel național. Acum cred că e timpul să vedem unde am greșit cu adevărat la nivel central, să judecăm rațional și apoi să trecem la fapte. PSD are nevoie de un nou început. Avem alegeri locale în 6 luni. Acolo nu mai avem voie să pierdem!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

48 de minute ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

O oră ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago