Politica

Şedinţă la PSD Timiş, cu Sorin Grindeanu invitat special. Dogariu, noul preşedinte executiv, Răducanu – secretar general

Sub atenta supraveghere a fostului premier Sorin Grindeanu, actualmente “apolitic”, la PSD Timiş s-au stabilit, a doua zi de Crăciun, noii lideri ai filialei. Astfel, după Alfred Simonis care a preluat deja funcţia de preşedinte, Eugen Dogariu a fost “uns” preşedinte executiv, în timp ce funcţia de secretar general îi revine lui Sebastian Răducanu.

Demisionat din funcţia de conducător al PSD Timiş, Călin Dobra nu a participat la întrunirea desfăşurată a doua zi de Crăciun la sediul local al partidului, dar la discuţii a participat ca şi invitat special Sorin Grindeanu, fsot şef al filialei. De menţionat că, în acliate de preşedinte al ANCOM, Grindeanu nu are voie să fie membru al unui parrid. Dacă nu va putea sta departe de jocurile politice şi va decide să revină în partid, Grindeanu va fi susţinut de foştii săi colegi de filială, a anunţat noul lider local, Alfred Simonis.

Grindeanu, susţinut de PSD Timiş la congres

„La această şedinţă, azi am avut un invitat special, el a participat la discuţii la doi ani și jumătate de când a plecat din partid, fără să-și dorească acest lucru, Sorin Grindeanu a fost invitat la ședința comitetului executiv, poate mai târziu decât ar fi trebuit. Am ținut ca el să fie invitat la această ședință şi a participat cu plăcere. Ne-a spus câteva cuvinte, ne-a vorbit emoționat și, astăzi, în cadrul comitetului executiv al PSD Timiș s-a luat decizia ca în cazul în care domnul Grindeanu dorește să candideze la vreo funcție în partid, la congresul din februarie, el va avea întreaga susținere a PSD Timiș”, a declarat, la finalul şedinţei, Simonis.

Actualul lider al PSD Timiş, a mai spus că Grindeanu poate face politică, chiar dacă este şeful ANCOM.

„Pentru că s-a vehiculat în ultima perioadă faptul că fiind președintele ANCOM-ului nu are dreptul să facă politică, el nu are dreptul să fie membru de partid, în acest moment, nu îi interzice nimeni să aibă o opțiune politică, să aibă prieteni politicieni, poate să participe la ședințe de partid, repet, nefiind membru al PSD, până când va considera oportun să devină, iar noi îl vom primi cu brațele deschise”, a precizat Alfred Simonis.

El a mai sublinat că Dobra rămâne candidatul partidului la şefia Consiliului Judeţean Timiş.

Grindeanu, fără comentarii la adresa lui Dobra

Separat, nu alături de foştii săi colegi de partid, Sorin Grindeanu a declarat că organizaţia pe care a condus-o ani buni este un acum personalitate, cu oameni tineri, dar de calitate.

„Aici sunt oameni tineri, dar totodată cu experiență, care sunt convins că vor readuce personalitatea în PSD Timiș. Această organizație, indiferent de perioadă, a avut personalitate și a știut să spună da și mai ales a știut să spună nu, atunci când a fost cazul”, a declarat Grindeanu.

Sorin Grindeanu, fostul lider PSD, la sedinta filialei Timis

Fostul premier a evitat să comenteze asupra deciziei lui Călin Dobra de a plecat de pe funcţia de preşedinte al PSD, susţinând că, sigur, acesta şi-a făcut o autoevaluare când a hotărât să plece.

„Despre Călin Dobra, atât timp cât și-a dat demisia, chiar nu vreau să comentez. Practic, cred că și-a făcut singur o autoevaluare din perspectiva funcției de președinte al PSD Timiș, așa că eu nu am ce să comentez nimic”, a spus Grindeanu, a cărui relaţie glacială cu Dobra era cunoscută.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

5 minute ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

2 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

5 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

5 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

6 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

6 ore ago