La mulți aaaaaani! Cum ați petrecut în noaptea dintre ani? Dar cu kilogramele cum stați?
Anul nou a început de câteva zile. Timp suficient să ne dezmeticim și să ne facem planuri mărețe! Mărețe, mai puțin mărețe, orice dorim să obținem ar trebui plănuit. Din psihologie știm că al nostru creier are nevoie de indici cuantificabili pentru a ne putea ajuta în îndeplinirea scopurilor noastre. Și asta încă de la planurile de genul : “Anul acesta plănuiesc să nu fiu mâncat de urs și să găsesc suficientă mâncare în pădure.”
Așa că, indifferent că vă doriți un job nou, să slăbiți, să vă luați o casă/mașină nouă în noul an, eu vă sugerez să notați planurile acestea undeva.
Eu folosesc o agendă săptămânală simplă pentru organizarea de zi cu zi. Iar pentru planurile anuale folosesc notebooks, sau chiar foi simple A4, pe care le mai vizitez din când în când pe parcursul anului.
Odată scrise planurile mari, ele trebuie împărțite în taskuri mărunte și împrăștiate pe o amumită perioadă realistă de timp, care să vă permit îndeplinirea lor.
2. Un whiteboard e foarte practic pentru a vă urmări progresul din timpul anului. Dar și pentru a vă nota constant taskuri importante.
3. Pentru a combina liste de taskuri și evoluția lor cu imagini inspiraționale, puteți folosi un board de pluta (pinboard). Am și eu unul mare cât un perete la atelier, și ajută mult la inspirație și la a-mi ține comenzile în ordine. El poate funcționa de asemenea ca un mood board.
4. Wishlist! Mie îmi place mult să țin, separat de toate planurile, un wishlist personal. Cu lucruri materiale, sau experiențe pe care mi le doresc în anul acesta. De asemenea e foarte util să separați ceea ce vă doriți, de ceea ce e și necesar. Și să le prioritizați.
5. Agenda săptămânală. E unealta fără de care atelierul meu ar lua-o razna probabil. Eu am ales una simplă, A4, care a costat în jur de 20 de lei. Dar am personalizat-o pe gustul meu, la atelierul TourmalineBoutique.com. În ea notez programările zilnice, ce am de făcut în fiecare săptămână, dar și evoluția pentru fiecare țintă mare a anului în parte.
6. Bulletjournal. O unealtă perfectă pentru cei care simt o satisfacție imensă când notează progresul, ori bifează/taie un task finalizat. Mâna sus cei care faceți așa! E de folosit această tehnică atât pentru planurile anuale, cât și pentru listele scurte de taskuri.
7. Pentru cei mai practici, care vor ceva gata printat și organizat pe toate segmentele. Sunt o mulțime de variante din care puteți alege, multe au incpuse citate inspiraționale și imagini care ajută mult.
Oricare variantă sau combinație de variante alegeți, trebuie să aveți mereu în vedere că un plan la care voi nu depuneți efort și muncă, rămâne doar un vis.
La treabă cu noi! Eu deja îmi scriu planurile, cum se poate vedea în poza de mai jos!
Să aveți un an nou așa cum vă doriți!
Eu sunt Laura Chiriță și mă găsiți pe: www.laurachirita.ro, Instagram: laurachirita.ro, facebook: Atelier Laura Chiriță
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…