Sănătate

COVID-19: România, înaintea pragului de 500 de decese. A murit un bărbat de 71 de ani din Timiș

Numărul persoanelor cu COVID-19 care au murit se apropie de 500 în România. Grupul de Comunicare Strategică comunicat alte 16 decese ale acestor persoane. Sunt deja 498. A murit și din Timiș o persoană infectată cu COVID-19.

A murit un bărbat de 71 ani din județul Timiș, care a fost depistat cu COVID-19 în 7 aprilie. A fost internat în 6 aprilie la secția Boli Infecțioase Lugoj, transferat pe 8 aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara. A decedat în 21 aprilie, suferind de demență mixtă, hipertensiune arterială (HTA), atrofie cerebrală, boală Altzheimer și boală Parkinson.

A murit o femeie de 72 ani din București, internată în 4 aprilie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase V. Babeș București, confirmată cu COVID-19 în 27 martie. Face parte din focarul de la Clinica de dializă. A murit în 20 aprilie, suferind de boală cardiovasculară, diabet zaharat tip II, boală renala cronică, cataractă și obezitate.

A murit un bărbat de 63 ani din Teleorman, internat în 15 aprilie în Spitalul Roșiorii de Vede, transferat în aceeași zi la Spitalul Victor Babeș București. A fost confirmat tot în 15 aprilie cu COVID și a decedat în 20 aprilie, suferind de boală cardiovasculară și diabet zaharat tip II.

A murit un bărbat de 88 ani, din județul Galați, de la un cămin de bătrâni. A fost internat în 17 aprilie la Spitalul de Boli Infecțioase Galați, depistat pozitiv în 20 aprilie. A murit în 21 aprilie, suferind de boală renală cronică şi adenom de prostată.

A murit un bărbat de 90 ani, din județul Galați, de la căminul de bătrâni, internat în 11 aprilie la Spitalul CFR Galați. A fost confirmat cu COVID în 8 aprilie și a decedat în 21 aprilie, având afectare cardiacă multiplă și demență.

Un alt bătrân de 80 ani, din căminul Galați a fost internat din 9 aprilie la Spitalul de Urgență, apoi la Spitalul CFR. Confirmat în 18 aprilie cu COVID, a decedat în 21 aprilie, având sechele ale unui atac vascular cerebral, demență mixtă și boală renală cronică.

Un bărbat de 69 ani din județul Ilfov, care pe 13 aprilie se internează în Spitalul Universitar de Urgență București – intubat, transferat pe 14 aprilie la Spitalul Colentina, este confirmat în aceeași zi cu COVID, decedând în 20 aprilie. Avea comorbidități: sechele ale unui atac vascular cerebral, obezitate, hipertensiune arterială (HTA) și diabet zaharat.

A decedat un bărbat de 52 ani din Neamț, internat în 18 aprilie în Spitalul Municipal Roman, depistat cu COVID în 19 aprilie. A decedat în 20 aprilie, după ce a fost transferat la Spitalul Județean Piatra Neamț, având ciroză hepatică virus B, encefalopatie hepatică.

A murit o femeie de 84 ani din Neamţ, internată în 11 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț cu insuficiență respiratorie acută. În secția spitalului a existat un focar Covid 19. a fost externată, apoi reinternată în 9 aprilie, cu febră, frisoane, dificultate la respirație, tuse, testată pozitiv în 14 aprilie. A decedat în 21 aprilie, suferind de boală cardiovasculară, boală hepatică și demență.

A murit un bărbat de 77 ani din județul Galați, de la căminul de bătrăni, internat în 9 aprilie la Spitalul CFR, depistat poztivi în 7 aprilie. A murit în 10 aprilie, suferind de HTA, fibrilație atrială cronică și demență.

O femeie de 78 ani din județul Galați, de la Căminul de Bătrâni, internată în 13 aprilie, în stare de șoc la spital în Galați, a fost depistată în aceeași zi cu COVID. A decedat în 13 aprilie, având sechele ale unui atac vascular cerebral, casexie și demență.

A murit și o femeie de 86 ani de la același Cămin de Bătrâni din Galați, internată în 4 aprilie în spital. Depistată pozitiv în 3 aprilie, a decedat în 14 aprilie, suferoind de insuficiență cardiacă congestivă, boală Alzheimer și demență.

Un bărbat de 66 ani din Gorj, internat în 5 aprilie la Spitalul Județean Urgență Târgu Jiu, a fost depistat cu COVID în 8 aprilie, decedând cu o zi înainte. Suferea de insuficiență cardiacă congestivă, cardiopatie dilitativă, bloc ram drept, pleurezie stângă, hepatită cronică, BPOC, emfizem pulmonar.

A murit o femeie de 74 ani, din județul Argeș, internată în 19 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Pitești, depistată pozitiv în 20 aprilie, suferind de bronhopneumopatie, astm bronșic dependent de Oxigen, tahicardie sinusală. Grupul de Comunicare Strategică nu specifică data decesului.

Un bărbat de 72 ani, din județul Caraș-Severin, depistat pozitiv în 21 aprilie, internat în 19 aprilie în UPU Reșița (febra, frison, tuse, dispnee, modificări stetacustice pulmonare) se transferă pe Secția de pneumologie cu suspiciunea de bronhopneumonie; Se deteriorează starea generală este transferat la Terapie Intensivă. A murit în 20 aprilie, suferind de BPOC, dublu bypass cardiac, emfisem pulmonar,, antecedente TBC, infundare carotidă.

A murit o femeie de 78 ani din județul Botoșani, confirmată cu COVID în 17 aprilie, internată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani. A murit în 21 aprilie, suferind de diabet zahatrat tip II, angină pectorală, BPOC și obezitate.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

14 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

18 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

21 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

21 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

23 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

23 de ore ago