Politica

A pierdut nominalizarea pentru preşedinţia CJT, dar va conduce sistemul sanitar din Timiş. Liberalul Ciprian Bogdan va prelua şefia CJAS

Vicepreşedinte al PNL Timiş, Ciprian Bogdan este principalul favorit pentru a prelua conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş. El trebuie să treacă un singur hop în acest sens, respectiv un concurs pentru ocuparea postului, dar practica a dovedit că astfel de concursuri sunt doar o formalitate.

În acest moment şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş este Victor Dumitraşcu. El a câştigat în acest sens un concurs în mai 2017, mandatul lui urmând să fie de patru ani. Guvernul PNL i-a transformat însă pe toţi şefii de case de sănătate în interimari, schimbându-le şi titulatura din preşedinte-director general în director general. De menţionat că Dumitraşcu a avut încă trei mandate în fruntea instituţiei, iar în 2017 întrerupea un şir de trei mandate interimare.

Consecinţă a schimbării produse de Guvernul Orban, urmează să fie organizat un concurs pentru şefia CJAS Timiş. Principalul favorit pentru a-l şi câştiga este liberalul Ciprian Bogdan. El a declarat de altfel pentru deBanat că se pregăteşte intens şi învaţă pentru acest concurs, care foarte probabil va fi doar o formalitate.

În acest moment Ciprian Bogdan este angajat la cabinetul europarlamentarului PNL Cristian Buşoi. De asemenea, din luna mai 2019 este preşedinte al CA la SC Pieţe, acolo unde l-a înlocuit pe colegul de partid Ionuţ Nasleu, promovat director al societăţii. În perioada 2012-2013 Bogdan a fost manager al Spitalului Judeţean Timişoara. În 2013, când protectorul său, Cristian Buşoi, ajunge preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Bogdan ajunge membru în Consiliul de Administraţie al CNAS.

În luna februarie a acestui an, Ciprian Bogan a intrat în cursa internă a PNL Timiş pentru a deveni candidatul partidului la preşedinţia CJ Timiş. A pierdut însă competiţia în faţa lui Alin Nica, primarul comunei Dudeştii Noi. O înfrângere care acum îl propulsează în fruntea uneia dintre cele mai bogate instituţii deconcentrate din judeţ.

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago