Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara, spre deosebire de principalele două unităţi de învăţământ superior din oraş, rămâne fidelă modului clasic de admitere. De asemenea, instituţia menţine şi proba teoretică şi cea practică a sesiunii de examinare, dar se analizează încorporarea celei de a doua în acelaşi moment cu partea teoretică.
Prin intermediul rectorului Octavian Creţu, UMFT a anunţat o serie de măsuri prin intermediul cărora să se evite îngheţarea anului universitar.
Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România, a adoptat prin consens un set de acţiuni destinate evitării îngheţării anului universitar, la solicitarea autorităţilor statului român, în contextul pandemiei de COVID-19.
Susţinerea tuturor activităţilor de examinare (examinare practică, colocvii şi examinare teoretică) aferente semestrului al doilea din anul universitar 2019-2020 la distanţă, prin intermediul instrumentelor on-line. În paralel, se propune amânarea calendarului sesiunii de examinare pentru a permite adaptarea metodologiei şi organizarea unor simulări destinate familiarizării studenţilor cu platforma şi metoda de examinare on-line. Astfel, sesiunea de examinare teoretică se va desfăşura între 15 iunie şi 12 iulie 2020. Examenul practic, în situaţia în care se va susţine ca examen distinct, va putea fi susţinut în perioada 1 – 14 iunie 2020. Va exista posibilitatatea încorporării examenului practic în proba teoretică, susţinerea fiind simultană cu aceasta în perioada 15 iunie – 12 iulie 2020, în conformitate cu procedura specială ce va fi elaborată în acest sens şi publicată după aprobarea de către Senatul Universitar, pe site-ul instituţiei.
Examenul de admitere în ciclul universitar de licenţă se va desfăşura în mod clasic, simultan la toate universităţile de medicină şi farmacie din România în data de 26 iulie 2020, cu respectarea strictă a măsurilor de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor, cu suplimentarea spaţiilor de desfăşurare a concursului.
Examenul şi susţinerea licenţei au fost amânate pentru luna septembrie, la toate universităţile de medicină şi farmacie din România. Atât examinarea cât şi susţinerea lucrării se vor desfăşura în funcţie de situaţia epidemiologică şi reglementările de la acea dată, fie în format clasic, fie la distanţă, prin intermediul instrumentelor on-line. Amânarea licenţei pentru luna septembrie la toate universităţile de medicină şi farmacie din România s-a impus din cauza imposibilităţii sosirii la timp şi în condiţii de siguranţă a studenţilor aflaţi în aceste momente în străinătate. În acelaşi timp, din cauza sistării activităţii didactice la nivelul spitalelor, o mare parte din studenţi nu au putut întocmi baza de date necesară realizării părţii speciale a lucrării. Suplimentar, în sprijinul finalizării lucrării de licenţă, s-a decis prelungirea termenului depunerii până la data de 15 iulie 2020 precum şi posibilitatea elaborării părţii speciale a lucrării sub formă de review, metaanaliză, analiză comparativă sau analiză critică a datelor din literatură (fără a exista limitarea calificativului pentru aceste tipuri de lucrări).
Conducerea executivă a universităţii va propune Senatului Universitar, cu caracter excepţional pentru anul universitar 2019-2020, promovabilitatea în anul următor de studiu cu maxim 15 credite restante, inclusiv pentru trecerea din anul al 3-lea în anul 4.
Având în vedere situaţia excepţională în care învăţământul românesc se află în contextul pandemiei de COVID-19 vă îndemn să dăm dovadă de responsabilitate în implementarea acestor măsuri necesare, astfel încât să trecem cu bine, împreună, peste această situaţie dificilă.
Timișoara a ales ca Dominic Fritz să continue pe scaunul de primar al orașului. Votul…
Alegerile locale din această vară au desemnat persoanele care vor ocupa în următorul mandat de…
Performanţă premiată. La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc Gala Burselor ANIS, acordate de Asociația…
În dotarea ISU Timiș a întrat, de marți, un nou utilaj performant, care va ajuta…
La noul Campus Lenau se trage tare pentru recuperarea decalajelor, afirmă viceprimarul Ruben Laţcău, care…
Timișul a dat în ultimii 4 ani 2 miniștri ai Transporturilor: Cătălin Drulă (USR) și…