E aproape gata! Tabla de şah instalată de primarul Timişoarei pe străzile din centrul oraşului e aproape completă. Mai sunt de „mobilat” doar străzi cu trafic mai scăzut, gen Loga sau Eminescu a anunţat Nicolae Robu.
Edilul-şef insistă din nou că e felicitat de cetăţenii care sunt încântaţi de iniţiativele sale urbanistice, iar trotuarele pixelate ar fi cel mai nou exemplu în acest sens.
„Lucrările la trotuarele din zona centrală sunt stare avansată. Principalele străzi din zona centrală sunt gata, mai rămân Eminescu, Loga, sunt instalate trotuarele noi. Mi-am reluat plimbările din oraş. Oamenii mă abordează, îmi spun ce frumos e ce aţi făcut, contaţi pe noi”, spune Robu.
Legat de proiectul amplu contestat şi care s-a lăsat chiar şi cu plângere penală, cel vizat spune că el nu ar fi spus că arhitectul Şerban Sturdza ar fi aprobat montarea plăcilor din piatră din zona reabilitată în urmă cu câţiva ani. Acesta a fost dezinformat, spune primarul, după ce Sturdza a negat că ar avea vreo legătură cu ideile de modernizare în forţă ale trotuarelor centrale ale Timişoarei.
Legat de subiect, întrebat cum comentează asupra anunţului trimis de Sturdza pe această temă la Ordinul Arhitecţilor, Robu a divagat şi a început să vorbească despre anumite lespezi de piatră montate în urmă cu mai mulţi ani în cadrul proiectului de reabilitare a zonei Piaţa Libertăţii – Piaţa Unirii, despre care spune că el ar fi cerut să fie înlocuite pentru ca doamnele să poată circula cu tocuri, lejer. Evident, între cele două subiecte nu există absolut nicio legătură.
„A fost dezinformat. Am afirmat eu că l-am consultat în problema noile trutuare? Îmi pare rău că nu a dat un telelefon direct mie, daca avea să îmi reproşeze ceva. Am spus că numai pe frontieră, numai acolo, a fost decizia mea să folosim piatra care a fost folosită, aplicată la decizia acestui colectiv de arhitecţi, pe Savoya, Blaga şi Alexandri (n.r. proiectul din urmă cu mai mulţi ani, nu cel actual). Sunt consemnate. N-am spus că l-am întrebat pe Sturdza. Vă spun acum, dânsul a înţeles că i s-a pus în cârcă proiectul. Am avut discuţie de patru ore în care mi-am impus nişte puncte de vedere. În Libertăţii, eu am impus să nu se planteze 108 copaci, că devenea pădure. Avem păduri, parcuri. Am vrut să o aduc la statut de piaţă de evenimente, aşa cum a fost gândită la 1730, era ca piaţă de evenimente, piaţă de paradă, plină de viaţă umană. Doar copaci pe margini şi undeva în ghivece. Aceste pietre mari de pe mijloc, au fost propuse de mine doar ca idee. Am cerut să nu fie piatră cioplită din zid din zid, că era greu pentru domnişoare. Au piatră netedă, să fie şi practic”, a mai declarat primarul.
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…
În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și…