Politica

Tsunami la Aeroportul Timişoara! A fost schimbat Consiliul de Administraţie. Se pregăteşte înlocuirea directorului general, Dan Idolu

În plină criză medicală şi economică, la Aeroportul Internaţional Timişoara se pregăteşte demiterea directorului general, Dan Idolu. Primul pas a fost făcut, respectiv schimbarea întregii structuri a Consiliului de Administraţie.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la Aeroportul Internaţional Timişoara a decis, astăzi, schimbarea a cinci dintre cei şapte membri din Consiliul de Administraţie al companiei. Este vorba de Dan Idolu (care este şi director geneeal), Marian Mocanu (preşedinte CA), Mădălin Georgescu, Ciprian Jichici, şi Miruna Vicol, aceasta din urmă fiind în concediu de maternitate. În locul acestora au fost numiţi patru reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor. De menţionat că, acţionari la aeroport sunt statul român prin Ministerul Transporturilor (80%) şi Fondul Proprietatea (20%).

În locul celor cinci au fost numite patru persoane de către Ministerul Transporturilor, care se alătură altor doi membri numiţi mai recent tot de către acelaşi minister. De menţionat că, reprezentanţii Fondului Proprietatea nu au fost de acord cu aceste modificări.

„Membrii CA erau numiţi din 2015, cu un contract de patru ani. În acest timp am depăşit indicii de performanţă cu 230%. Ordonanţa corporatistă 109 prevede că, în cazul îndeplinirii cu succes a contractului, mandatele membrilor CA pot fi prelungite de AGA cu patru ani. Ceea ce s-a şi făcut anul trecut, activându-se această clauză. Dar asta numai după un control extrem de riguros. Acum s-a reproşat absenţa unor proceduri, care nu erau însă în sarcina noastră”, ne-a declarat directorul general, Dan Idolu.

El admite că, prin această schimbare, se ţinteşte înlocuirea lui de la conducerea aeroportului.

„Foarte probabil o să mă schimbe şi pe mine, la prima şedinţă a noului CA. Sunt ultimul din Ministerul Transporturilor neschimbat. Problema este că traversăm o perioadă extrem de grea, cu această criză medicală şi nu ştiu ce va face viitoarea conducere”, a continuat Idolu.

Cel mai probabil, prima şedinţă a noului CA va avea loc săptămâna viitoare, după ce decizia AGA de astăzi va fi înregistrată la Registrul Comerţului. La bursa zvonurilor este dat ca posibil înblocuitor al lui Idolu un anume Virgil Nichita. Acesta este pensionar consilier al ministrului de Interne, Marcel Vela. Nichita a lucrat la Poliţia Judiciară şi se numără printre cei patru membri CA numiţi astăzi.

 

 

 

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

2 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

6 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

6 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

8 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

10 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

11 ore ago