Administratie

Armonie totală în Consiliul Local Timişoara. Finanţarea proiectelor culturale din cadrul TM 2021 trecută la Casa de Cultură

Consiliul Local Timişoara a aprobat trecerea finanţării proiectelor culturale incluse în proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii, din mâna TM 2021 în cea a unei noi structuri din cadrul Casei de Cultură a Municipiului. Un număr de 15 consilieri locali au ridicat mâna fără nicio ezitare la propunerea primarului, fiind înregistrată o singură abţinere.

Chiar dacă nu au avut la dispoziţie proiectele, aleşii locali au votat, după ce au ascultat o adevărată prelegere din partea edilului-şef, despre modul în care se desfăşurau lucrurile la TM 2021. Singurul care a intervenit a fost independentul Adrian Orza, care nu a contestat noul mod de alocare a banilor, ci faptul că proiectul nu a fost prezentat spre analiză şi dezbatere înainte de şedinţă, şi a solicitat doar mai multă transparenţă din partea celor care se ocupă proiect, spunând că până acum nu prea s-a prezentat în CLT situaţia acestuia.

De fapt, au fost trei proiecte, despre care informaţii prea multe nu au existat înainte de şedinţă, care au fost aprobate. Interesant este că, deşi a existat o săptămână de la lansarea ideii şi până la vot, proiectele au fost primite de consilieri doar înainte de vot. Ceea ce nu a fost nicio problemă, voturile necesare fiind adunate. Nicolae Robu a motivat graba cu care a „rezolvat” problema prin faptul că vin concediile şi nu va mai fi cine să îi voteze propunerea.

În principiu, s-a aprobat modificarea statului de funcţii, prin înfiinţarea acelui Centru de Proiecte Culturale și Administrare a Moștenirii Capitalei Culturale Europene care se va ocupa de jurizarea proiectelor depuse şi de acordarea banilor pentru proiecte, despre dublarea sumei alocate, la trei milioane de lei, respectiv s-a aprobat trecerea implementării programului cultural Timişoara 2021, prin instituţiile subordinate primăriei.

Despre eventuala ieşire din cadrul TM 2021 nu s-a discutat deloc, rămâne de văzut care va fi situaţia acesteia.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

8 minute ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

3 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

3 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

3 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

4 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

5 ore ago