Opinii

Dr. Jekyll and mr. Hyde, versiune electorală. Când cetăţeanul Robu e în dezacord total cu primarul Robu…

Primarul Nicolae Robu a avut miercuri o nouă răbufnire nervoasă împotriva celor care se încăpăţânează să nu vadă în el Zeul Timişoarei. Chiar extrem de nervoasă. De această dată a invocat şi consipraţii oculte (cine ştie iudeo-masoneria, guvern mondial invizibil, state paralele!) care ar investi sume imense de bani pentru ca „Zeul” să nu mai fie ales.

Atenţie, pentru prima dată, în declaraţiile lui apare un „dacă” în privinţa viitorului primar. “DISPERAREA grupurilor de interese oculte, cărora le este clar că își dau duhul dacă încă 4 ani Timișoara mă are pe mine ca Primar”, scrie Robu. Ori până acum, spunea că 85% dintre timişoreni îl adoră şi au fotografii cu el sub perne, iar 98% îl vor vota.

Context. Ieşirea furtunoasă a lui Robu a venit după apariţia în presă a unui scandal legat de ridicarea unui imens bloc de locuinţe în Ciarda Roşie, pe fosta locaţie a Stadionului Mănuşarul. Primăria a dat aici o Autorizaţie de Construcţie pe data de 24 decembrie (Ajunul de Crăciun) 2019!!! PUZ-ul a fost executat în 2008 şi a expirat zece ani mai târziu! În PUG-ul Timişoarei întreaga zonă este de maxim P+2, iar terenul vizat este catalogat spaţiu verde. În 2008, după consultarea publică, vechea administraţie Ciuhandu a refuzat eliberarea Autorizaţiei de Construcţie.

Un context mai larg. Ciarda Roşie a devenit “ultima frontieră” a rechinilor imobiliari. Blocul în cauză nu este singurul care se ridică la limita legalităţii sau dincolo de ea. Asta o să spună oamenii legii. S-au mai ridicat acolo clădiri, pentru care una s-a prezentat la dezbatere publică, alta în Autorizaţia de Constucţie eliberată de primărie. Spaţiile verzi nu se respectă deloc, s-au aprobat autorizaţii pentru mult mai mai puţine parcări, decât necesarul.

Culmea culmilor, Robu vorbeşte de bani care s-ar da pentru a fi denigrat în acest caz. Ori oamenii care înt-adevăr au bani sunt chiar afaceriştii imobiliari cu care colaborează primăria. Oamenii din Ciarda Roşie fac coletă acum pentru a strânge bani de avocat. Ideea este că “dezvoltând cu forţa” Timişoara, actualul pimar umple cu blocuri o zonă de case şi spaţii verzi. Mia mult sau mai puţin legal.

De-o ipocrizie ieşită din comun – deh, campanie electorală! – în finalul postării cu spume de ieri, Robu devine “prietenul” oamenilor din Ciarda Roşie. Cetăţeanul Robu se declară alături de cetăţenii nemulţumiţi de autorizaţia dată de instituţia condusă de primarul Nicolae Robu!! Ba se declară disponibil să semneze petiţia împotriva primăriei!!! Şi asta după ce, în prima parte a misivei, spune că totul a fost legal. Nu e prima dată când un politician are un comportament schizoidal, l-am mai văzut şi la Victor Ponta. (Deputatul Victor Ponta era împotriva proiectului Roşia Montană agreat de premierul Victor Ponta.) Dar cât de idioţi îi crezi pe timişorenii cărora le ceri votul, făcând astfel de piruete electorale?

Acum, de unde nervozitatea extremă a primarului, unii ar spune că ar fi şi de zona medicală? Pe de o parte, ar fi faptul că i se scurg încet-încet procentele ca într-o clepsidră. De unde această autovictimizare, pe model Gabriela Firea. Mai urmează să spună că e urmărit şi de asasinii lui Dragnea. Pe de altă parte, nici procurorii nu stau cu mâinile încrucişate şi ar fi pornit o anchetă în privinţa autorizaţiilor eliberate în zonă. Ceea ce s-ar trasnsforma, cu adevărat, înr-un dosar spectaculos. Tic-tac!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

O oră ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

2 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

2 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

2 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

3 ore ago