Politica

Eurodeputatul Dragoş Pîslaru şi-a deschis un birou de europarlamentar la Timişoara

Succesul celor de la USR PLUS în alegerile europarlamentare a fost răsplătit de Dragoş Pîslaru, ales în Parlamentul de la Bruxelles pe listele alianţei amintite, cu deschiderea unui cabinet de europarlamentar la Timişoara. De vineri acesta este disponibil publicului, Pîslaru luând parte la inaugurarea locaţiei, situată pe strada Alba Iulia, nr. 2, la apartamentul 2.

Reprezentantul României la Bruxelles spune că acest cabinet parlamentar trebuia deschis de mai mult timp, dar pandemia a zădărnicit planurile sale.

„Atunci când am spus că aducem Europa în România ne refeream inclusiv la activitatea noastră în țară. Am deschis deja trei cabinete de europarlamentar, la Baia Mare, Satu Mare și Oradea, și alte două erau gata să fie inaugurate încă dinainte de pandemie, dar având în vedere această criză sanitară am fost nevoit să amân deschiderea celorlalte două – la Timișoara și Craiova. Avem peste 30 de cabinet de europarlamentar deschise în toată țara. Această relație directă este încă o dovadă a faptului că Europa este în România prin ceea ce am făcut noi USR PLUS.”, a declarat, vineri, la Timişoara, Pîslaru.

Oricine doreşte să discute cu alesul european sau să afle mai multe despre ce presupune activitatea la Bruxelles, o va putea face în noua locaţie.

„Va fi un loc în care orice timișorean, oricine din județ va putea veni la audiențe. Voi avea un program de audiențe și de permanență cu stagiari, voluntari și asistenți locali care vor reprezenta cabinetul. Am avut și astăzi două audiențe programate. Dar pe lângă partea asta de audiențe, voi încerca să folosesc oportunitatea de a veni cu comunicarea politicilor europene pentru ca timișorenii să înțeleagă mai bine care sunt marile transformări care au loc în Europa. Și voi încerca să animez proiecte pentru categorii cum ar fi elevii, studenții, persoanele care sunt vârstnice, cu dizabilități, care să poată într-adevăr să beneficieze de pe urma informațiilor și perspectivelor pe care le putem crea de la nivel european”, a mai subliniat Pîslaru..

Bani mulţi, accesare făcută dificilă de români

Activ mai ales în problemele economice europene, europarlamentarul anunţă că la dispoziţia României sunt acum o grămadă de bani. Problema mare este gradul redus de accesare a acestora, atât la nivel naţional, dar şi local.

„Prima informație care a venit dinspre Europa a fost că discutăm despre mulți bani. Ați auzit de cele 80 de miliarde de euro de care România ar urma să beneficieze potențial în perioada următoare, dar mai important decât banii este ridicarea acestei ambiții în UE, nu doar de a reveni la situația de dinaintea crizei sanitare, de a recupera decalajul față de luna februarie, ci de a produce la nivel european acele mișcări importante pentru a împinge visul european mai departe: pactul ecologic, tehnologiile verzi, transformarea digitală, noua politică industrială a Europei. În același timp discutăm și de zona de social, de reziliență – capacitatea noastră de a u lăsa pe nimeni în urmă: servicii sociale, garanții. Se discută de pachetul de noua generație. Toți tinerii din Timișoara și Timiș merită o perspectivă europeană. Aceste transformări au banii în spate, iar eu sunt chiar co-raportor al PE pe 675 mld de euro facilitate de reziliență. Asta ne face capabili să urmărim interesul României și să vedem cum România poate beneficia de 30,5 mld de euro. Asta este de fapt schimbarea care are loc. Pe lângă banii pentru străzi, fațade, ciment, betoane, România și Timișoara are nevoie de o viziune de a fi în pas cu transformările mari de la nivel european”, a mai declarat Dragoş Pîslaru.

El şi-a arătat susţinerea deplină faţă de Dominic Fritz în lupta acestuia pentru obţinerea postului de primar al Timişoarei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

54 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago