Politica

Cine ar putea fi viitorii vicepreşedinţi ai CJ Timiş şi viceprimari ai Timişoarei. Dan Diaconu, scos din schemă

Aproape sigur, viitorii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Timiş vor fi Cristian Moş (USR PLUS) şi Alexandru Proteasa (PNL). Pentru cele două fotolii de viceprimari ai Timişoarei sunt vehiculate mai multe nume, atât de la PNL, cât şi de la USR PLUS. Aproape o certitudine este că PNL nu-l va mai propune pe Dan Diaconu, considerat prea apropiat de viitorul fost primar Nicolae Robu.

Doar patru formaţiuni politice au reuşit să treacă pragul electoral, atât la Consiliul Judeţean Timiş, cât şi la Primăria Timişoara: PNL, USR PLUS, PSD şi Pro România. Ca atare, foarte multe aranjamente nu se pot face. Oricum, PSD este scos din orice schemă atât de PNL, cât şi de USR PLUS. Foarte probabil, atât Consiliul Local Timişoara, cât şi CJ Timiş se vor “închide” printr-o alianţă PNL cu USR PLUS.

După cum se ştie, preşedinte ales al Consiliului Judeţean este Alin Nica de la PNL, partid care a obţinut şi cele mai multe voturi în judeţ. Aici lucrurile sunt aproape rezolvate, viitori vicepreşedinţi urmând să fie Alexandru Proteasa (PNL) şi Cristian Moş, copreşedinte USR PLUS.

Consiliul Local Timişoara a fost câştigat, în schimb, de USR PLUS. Primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat luni că propunerea formaţiunii pentru un scaun de viceprimar va veni de la PLUS. În scest sens, favoriţi sunt Vlad Boldura şi Andrei Meşter. Al doilea viceprimar ar reveni PNL. Surse din acest partid ne-au declarat că, odată cu plecarea lui Nicolae Robu, iese din schemă şi Dan Diaconu, cel care a fost viceprimar timp de două mandate. Ca atare, principali favoriţi ar fi tânărul Raul Ambruş şi Ştefan Sandu. Cei doi nu s-au numărat printre apropiaţii lui Robu.

În situaţia foarte puţin probabilă în care cele două formaţiuni nu se înţeleg, ar putea apărea alte alianţe, având însă un numitor comun: Pro România. Astfel, PNL ar putea “închide” la Consiliul Judeţean cu partidul lui Ponta, caz în care Valentin Korman ar deveni vicepreşedinte. La fel, USR PLUS ar putea “închide” Consiliul Local cu Pro România, un scaun de viceprimar urmând să-l obţină Roxana Iliescu. Dar acesta este un scenariu la limită.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Handbaliştii de la SCM Poli au nevoie de o mică minune pentru a evita barajul de menţinere

Sunt şanse de salvare directă. Mici, dar sunt! Prim-divizionara de handbal SCM Politehnica dispută miercuri,…

22 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 21 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 21.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

15 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

16 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

17 ore ago