Cine ar putea fi viitorii vicepreşedinţi ai CJ Timiş şi viceprimari ai Timişoarei. Dan Diaconu, scos din schemă

Nicolae Robu si Dan Diaconu

Nicolae Robu si Dan Diaconu

Aproape sigur, viitorii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Timiş vor fi Cristian Moş (USR PLUS) şi Alexandru Proteasa (PNL). Pentru cele două fotolii de viceprimari ai Timişoarei sunt vehiculate mai multe nume, atât de la PNL, cât şi de la USR PLUS. Aproape o certitudine este că PNL nu-l va mai propune pe Dan Diaconu, considerat prea apropiat de viitorul fost primar Nicolae Robu.

Doar patru formaţiuni politice au reuşit să treacă pragul electoral, atât la Consiliul Judeţean Timiş, cât şi la Primăria Timişoara: PNL, USR PLUS, PSD şi Pro România. Ca atare, foarte multe aranjamente nu se pot face. Oricum, PSD este scos din orice schemă atât de PNL, cât şi de USR PLUS. Foarte probabil, atât Consiliul Local Timişoara, cât şi CJ Timiş se vor “închide” printr-o alianţă PNL cu USR PLUS.

După cum se ştie, preşedinte ales al Consiliului Judeţean este Alin Nica de la PNL, partid care a obţinut şi cele mai multe voturi în judeţ. Aici lucrurile sunt aproape rezolvate, viitori vicepreşedinţi urmând să fie Alexandru Proteasa (PNL) şi Cristian Moş, copreşedinte USR PLUS.

Consiliul Local Timişoara a fost câştigat, în schimb, de USR PLUS. Primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat luni că propunerea formaţiunii pentru un scaun de viceprimar va veni de la PLUS. În scest sens, favoriţi sunt Vlad Boldura şi Andrei Meşter. Al doilea viceprimar ar reveni PNL. Surse din acest partid ne-au declarat că, odată cu plecarea lui Nicolae Robu, iese din schemă şi Dan Diaconu, cel care a fost viceprimar timp de două mandate. Ca atare, principali favoriţi ar fi tânărul Raul Ambruş şi Ştefan Sandu. Cei doi nu s-au numărat printre apropiaţii lui Robu.

În situaţia foarte puţin probabilă în care cele două formaţiuni nu se înţeleg, ar putea apărea alte alianţe, având însă un numitor comun: Pro România. Astfel, PNL ar putea “închide” la Consiliul Judeţean cu partidul lui Ponta, caz în care Valentin Korman ar deveni vicepreşedinte. La fel, USR PLUS ar putea “închide” Consiliul Local cu Pro România, un scaun de viceprimar urmând să-l obţină Roxana Iliescu. Dar acesta este un scenariu la limită.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

SouldjaBoy a spus: (septembrie 29th, 2020 at 09:09 )

Raul Ambrus? Are u fuc*ing kidding me? Pentru asta am iesit atatia la vot? Sa inlocuim oportunistii din prima linie a lui Robu cu cei din a doua? Nici nu a invatat sa se stearga bine la nas si hopa… viceprimar. Nu asta e cumva e fiul Ambrusului de la Lugoj?

Stefan Sandu, da e Ok, dar Ambrus WTF!

AlexD a spus: (septembrie 29th, 2020 at 09:34 )

Stefan Sabdu nu este PNL-ist. El provine din PDL, dar este un politician de extrema dreapta, admirator al ideilor promovate de Papahagi. I se potriveste mai bine PMP, dar sigur ca prin PMP nu ar avea os de ros din cauza procentului redus pe care- l realizeaza la nivel local si pe tara. In curand va promova in consiliul local legi care sa interzica promovarea femeii, referirea la gen. Este un tip care uraste noua generatie, pentru ca disloca politicienii prafuiti ca domnia sa. Ma indoiesc ca PNL il va nominaliza ca viceprimar.

BOyBoy a spus: (septembrie 29th, 2020 at 09:51 )

Stefan Sandu nu e deloc ok
avand in vedere cum l-a aparat pe Robu si ce a facut in campanie cel mai bine ar fi fara el.
La ce burta a facut in ultimii ani
sigur se descurca si fara loc in CL

Sirius a spus: (septembrie 29th, 2020 at 11:53 )

AlexD si BoyBoy, inteleg ca nu e Stefan Sandu bun, dar in nici un caz Ambrus NU are ce sa caute in functia de viceprimar, nici acum nici peste 4 ani!

Kartofell a spus: (septembrie 29th, 2020 at 12:15 )

Stefan Sandu ? Pe bune ?! Petarda aia rebut pdl-ista fara valori democratice , hater de tineri intr-un oras liberal ? Fereasca dzeu … nu cred ca Nica are atata creier sa-l sustina pe besicatul ala . Nu stiu ce a cautat pe lista de consilieri … el cu Tirziu 2 petarde oldschool … eu i-as retrage sprijinul la boschetar .

Stefan Lingau a spus: (septembrie 29th, 2020 at 12:50 )

Stefan Sandu, este ipocritul perfect, mare injurator al lui Lae inainte de impreunarea contra naturii a penele cu pedele, devenit apoi sclavul lui Robu si unul dintre cei mai mari lingai ai nebunului in ultimele luni. Daca tot trebuie numit un rahat aruncat de Lae pe lista de consilieri, macar alegeti unul care desi este un ciolanist nu se preface ca este un puritan.

Aspacardin a spus: (septembrie 29th, 2020 at 13:25 )

Termina ba Ambrus ca esti sortit sa ajungi ca Robu, nu te voteaza nici dracu! Degeaba te pui sa postezi sub diverse pseuodonime. E prea mare palaria…

Nica daca e baiat destept stie din ce aluat esti facut si stie ca nu au priza la electorat. Altul va rog domnule Nica… altul „DECAT” Ambrus.
Coifan, Jichici sau oricare din garda veche!

Stoileleu Lingălău a spus: (septembrie 29th, 2020 at 14:07 )

Nu pot gândi un viceprimar mai bun decât Dan Diaconu. Raul Ambruș , pentru care ta’su s-a zgîrmat zdravăn în buzunare e un puțoi fără vlagă, pupincuristul nr.1 gRobian.
Sandu Ștefan, un PDL-ist obraznic si trufaș, care numai prin osanslele ridicate lui Robu a fost trecut pe lista C.L.
Aveti grijă dragi useristi, nu vă legați la cap dacă nu vă doare. Puneți, mai bine, ambii viceprimar din tabăra voastră.

Stoileleu Lingălău a spus: (septembrie 29th, 2020 at 14:26 )

Eu il vreau pe Dan Diaconu!
Raul e un puțoi , promovat de portofelul lui ta’su, prost ca noaptea si lingaul Robu-lui.
Sandu Ștefan e , cum spun si cei de mai sus, un pedeleu obraznic și trufaș, pupincurist de rang al Robu-lui.
Sau mai bine unu de-al vostru, pentru siguranță.

Geo a spus: (septembrie 29th, 2020 at 14:39 )

Daca PNL nu il nominalizeaza pe Diaconu sunt nu numai tampiti dar demonstreaza ca nu au nimic in comun cu binele comunitatii. Eu vreau sa cred ca nu am votat degeaba pe Alin Nica.

Grebla a spus: (septembrie 29th, 2020 at 15:27 )

Pot sa va spun cinstit cum sta treaba, pentru ca vad ca sus in comentarii s-a creat o echipa de guerila a lui Ambrus si una care e de partea lui Titi Sandu, dar totusi putem sa analizam corect. In primul rand clar Diaconu nu mai are ce sa caute pt ca a fost sluga nr 1 a lui Robu si pt ca este cel mai mare spagar din primaria aia impreuna cu Serpe, Ruset, Faur si altii, spaga multa de milioane de euro. Titi Sandu nu vad cum ar putea sa fie viceprimarul lui Fritz dupa ce ani de zile a dat non stop in USR+ doar pt ai face pe plac lui Lae Robu. De Ambrus nu are rost sa discutam pt ca ma doare mintea cand citesc acum ca el nu a fost de partea lui Robu in filiala, dar prin cine si-a bagat o gramada de oameni in primarie si cum de este intr-o relatie cu Sanda Grebla? Asta pentru ca nu a fost de partea lui Robu? Este un lingau care a lins non stop la Robu de ani de zile si nu a facut o zi de campanie pt Nica, s-a combinat cu Sanda doar ca sa se apropie de Robu si voi acum spuneti ca nu a fost de partea lui Lae, hai siktir! Mai sunt alte nume pe lista ce pot fi viceprimari din partea PNL si cred ca ar trebui retras sprijinul politic pt unii precum Iapa, Diaconu, Ambrus, Maris Daniela pt ca au slugarit ani de zile cu capul in pamant pe Robu, dar acum sunt mari sustinatori Nica brusc! Siktir, mi-e scarba!

AlexD a spus: (septembrie 29th, 2020 at 15:38 )

Dan Diaconu, desi a fost viceprimar, nu a avut atitudinea de lingau a lui Iapa. Este un tip echilibrat, nu l-a laudat pe Robu, n-a dat like-uri la postarile idioate ale lui Robu si nici la poll-urile fara nicio valoare informativa, ci doar a facut parte din echipa. In plus are experienta si cateva proiecte bine implementate. Dar depinde ci cum il vede noua conducere PNL.

iancu a spus: (septembrie 29th, 2020 at 16:03 )

@Grebla…cunosc un singur om dintre cei enumerati de tine si anume pe Dan Diaconu. Am interactionat cu el cu mai multe ocazii si pot sa iti spun ca daca nu prezinti date certe cum ca a „furat” milioane de euro, eu nu te cred. Omul este de un bun-simt, o principialitate si un profesionalism cum nu am intalnit pana acum niciunde intro institutie de stat. Si iti spun asta ca un om care toata viata a lucrat in mediul privat, neavand niciodata vreun contract cu statul. Asa ca, banuiesc ca esti membru pe la PNL (ca prea ii „cunosti” bine pe toti) si esti probabil frustrat ca nu ai lins nici un ciolan pana acum. La munca baieti!!!

Riario a spus: (septembrie 30th, 2020 at 13:37 )

Numai un tampit poate sa puna unu ca Ambrus in functia de viceprimar.

Viorica a spus: (septembrie 30th, 2020 at 22:48 )

Un nou scandal sta sa izbucneasca si la PLUS. Desi formatiunea are un candidat de viceprimar desemnat prin protocol in persoana lui Andrei Mester se incearca de catre USR promovarea lui Vlad Boldura care a tradat de mult echipa dand dovada de servilism si pupincurism absolut pentru conducerea USR. Un smen tipic Marca USR aripa Mos. Aceasta ciolaniada interna ameninta sa dezbine unitatea membrilor PLUS demonstrand inca o data ca democratia in politica este o utopie

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în locul lui urmând să fie instalată Sorina Ciurlea, şefa Organizaţiei de Femei a PNL Timiş. Este al doilea subprefect schimbat în ultima perioadă, după ce, pe partea PSD, Sorin Ionescu a demisionat din funcţie, fiind înlocuit de Raul Ambruş. Subprefectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să impresioneze, în timp ce Politehnica a înregistrat prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon. În C7, Ghiroda a obţinut o victorie preţioasă la Filiaşi, 3-1, care o ţine pe prima poziţie. Razvan Trandu, Dragoş Coroiu şi Ion Vasluian au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei 19:40, cu privire la faptul că pe strada Ardealului dinl Timișoara, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane, conducătorul auto vinovat de producerea accidentului părăsind locul faptei fără încuviințarea poliției sau a procurorului. Polițiștii s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va fi respectat, spunea, joi, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Iar situația din teren pare să evolueze favorabil, constructorul român a ajuns cu investiția la 80 la sută din total. Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că stadiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei 19:40, cu privire la faptul că pe strada Ardealului dinl Timișoara, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane, conducătorul auto vinovat de producerea accidentului părăsind locul faptei fără încuviințarea poliției sau a procurorului. Polițiștii s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea
Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va fi respectat, spunea, joi, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Iar situația din teren pare să evolueze favorabil, constructorul român a ajuns cu investiția la 80 la sută din total. Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat că stadiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto
Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent în localitatea Tapia. Acesta fusese închis circulației în toamna anului trecut, ceea ce a însemnat probleme mari pentru locuitorii din zonă, care nu au mai avut pe unde traversa acel canal. La finalul lunii noiembrie, Consiliul Județean Timiș anunța închiderea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia
Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și porțiunea care traversează Timișoara, sunt demarate, deocamdată pe un singur lot dintre cele patru, Lugoj – Timișoara Est. Pentru alte două loturi, inclusiv cel timișorean, au fost emise autorizațiile de construire. Primul șantier de pe tronsonul Caransebeș – Timișoara –...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara
Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în locul lui urmând să fie instalată Sorina Ciurlea, şefa Organizaţiei de Femei a PNL Timiş. Este al doilea subprefect schimbat în ultima perioadă, după ce, pe partea PSD, Sorin Ionescu a demisionat din funcţie, fiind înlocuit de Raul Ambruş. Subprefectul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL
Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor Pavel şi Luchian Savu, acestora fiindu-le interzise candidaturile. Ei vor fi înlocuiţi chiar de… fiii lor, Aurel Adrian Pavel şi Natanael Savu. Şi la Recaş şi la Şandra, sunt candidaţi comuni PSD-PNL. Modelul Piedone de-a lăsa primăria moştenire prinde prozeliţi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor
Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară prin abandonul adversarului Darleys Perez, sâmbătă seara, în Gala Biea Fighting Championship 4. Prima rundă a fost echilibrată, apoi a doua dominată de român, iar columbianul s-a retras după două runde, acuzând o accidentare la braţ. Aşadar, KO tehnic şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara
Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de Cultură Timișoara a pregătit un concert pentru iubitorii tuturor genurilor muzicale, vedeta serii fiind cuoscuta DJ Sonique. de asemenea, are loc și un cros. Joi, 9 mai, în Piața Victoriei din Timișoara, cu începere de la ora 18:00, va avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei
Top