Ultima ora

Evrika! Robu a descoperit de unde vine înverşunarea împotriva sa: e prea corect, prea onest, prea…

S-a tot gândit şi, în cele din urmă, a realizat de unde se naşte înverşunarea împotriva sa. Vorbim de Nicolae Robu, care a realizat că onestitatea şi corectitudinea sa nasc… hateri. Primarul sugerează o legătură între afaceriştii imobiliari şi contestatarii săi.

Într-o a treia postare pe Fascebook din ziua de azi, primarul Nicolae Robu a avut o adevărată revelaţie. Şi-a dat seama de ce unii timişoreni (nu mulţi, dar vocali) sunt înverşunaţi împotriva sa.

“M-am tot întrebat, de unde, oare, atâta înverșunare împotriva mea?! M-am întrebat cu atât mai contrariat, cu cât, pe de altă parte, întâlnesc, la polul opus, o apreciere, o simpatie, de-a dreptul, care mă mișcă până în adâncul sufletului, de la o mulțime de oameni, incomparabil mai mulți decât ceilalți! Și cu atât mai mult cu cât am câștigat detașat față de contracandidați toate cele 4 mandate de Prorector, ambele mandate de Rector, ambele mandate de Primar de până acum, ceea ce spune multe! Spune, în primul rând, că sunt cinstit și că fac treabă, altfel de ce Dumnezeu să mă aleagă și realeagă la scoruri atât de detașate, comunități elevate, precum cea academică politehnistă și cea timișoreană?! Ei bine, am găsit și explicația că unii mă urăsc, de-a dreptul: firea mea intransigentă până la fanatism în corectitudine, în onestitate și în dedicare pt oraș, fire inevitabil în coliziune cu interesele necurate, cu actanții acestui tip de interese. Am găsit-o generic! Dar, alegerile locale de-acum mi-au arătat și concret ce-i leagă pe cei atât de porniți împotriva mea, pe cei ce-și doresc atât de mult nerealegerea mea, unii scoși în față, alții acționând din subterane!”, a scris Robu pe Facebook.

Într-o notă criptică, el sugerează o legătură între cei care-l contestă, incluisiv din zona politică, şi afacerile imobiliare din oraş.

“Nu spun mai multe, doar vă reproduc regulile impuse de mine în zona urbanism, îndemnându-vă să le comparați cu cele de dinaintea mea, pe care a trebuit să le aplic și eu în zonele cu PUZ-uri în vigoare aprobate înainte de a fi eu Primar, după acele reguli, PUZ-uri pe care legea nu-mi permite să le anulez pe considerente de oportunitate”, a continuat Robu.

El reproduce apoi o “Notă internă” pe care a transmis-o, în luna ianuarie, Direcţiei de Urbanism, privind unele reguli în domeniu, cum ar fi lăţimea drumurilor din noile cartiere. Curios este faptul, că tocmai în timpul administraţiei sale au fost mai multe scandaluri privind ridicarea ilegală a unor construcţii, mai ales în cartierele de case. Incluiv Robu a fost nevoit să dea declaraţii la DNA pentru două vile ridicate de proprii copii. De altfel, se construieşte haotic în Timişoara şi fiindcă actualul primar nu a reuşit, în opt ani, să dea drumul la un Plan Urbanistic General (PUG).

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

7 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago