Politica

Klaus Iohannis, apel către părinţi: Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală

În cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis i-a încurajat pe părinţi să își trimită copiii la școală începând cu 14 septembrie. Şeful statului a afirmat că dacă lumea va respecta regulile, vom trece peste această situație.

Klaus Iohannis a subliniat că şcoala începe în condiţii diferite şi totodată dificile, iar decizia de deschidere a fost a fost greu de luat.

“Școala începe pe 14 septembrie în condiții cu totul diferite. Avem doar câteva localități unde se va relua exclusiv online, iar în altele în sistem hibrid. Autoritățile centrale și locale au implementat proceduri pentru a limita riscurile de transmitere a Covid 19, dar eficiența lor depinde de colaborarea cadre didactice – elevi – profesori. Limitarea accesului la educație are consecințe negative majore și ne afectează tuturor viitorul. Decizia de a deschide școlile, deși nu e ușoară, e corectă și necesară. Evidențiez eforturile autorităților locale de a asigura școlilor tot ce e necesar. Le mulțumesc profesorilor și conducerilor școlilor. Mă adresez și părinților, care sunt preocupați și îngrijorați de modul cum vor evolua lucrurile: Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală. Dacă vom respecta toți regulile, vom trece peste această situație”, a declarat Iohannis.

Un alt capitol al conferinţei de presă l-a reprezentat alegerile locale din 27 septembrie. Iohannis a precizat că alegerile nu mai pot fi amânate, deoarece provizoratul și lipsa de legitimitate dăunează democrației.

“Alegerile locale: au fost deja amânate, acum au fost luate măsuri pentru ca cetățenii să fie protejați. Nu știm acum cât va mai dura pandemia și de aceea alegerile locale nu mai pot fi amânate pe termen nedefinit. Provizoratul și lipsa de legitimitate dăunează democrației. Campania electorală a început deja, candidații își pot prezenta public proiectele. Din păcate, nu lipsesc inițiativele demagogice, e o competiție între proiecte. Campionul proiectelor fără acoperire e PSD. Fac apel la decență politică. Crearea de false așteptări e practică electorală toxică, ce face rău oamenilor”, a mai declarat şeful statului.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

8 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

8 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

15 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

15 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

15 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

17 ore ago