Politica

O altă premieră. Un spaniol get-beget, consilier local la Timişoara

Timişoara nu va avea doar un primar care nu are cetăţenie română, ci şi un consilier local spaniol get-beget. Jorge Gonzales a intrat la limită în Consiliul Local Timişoara, acesta fiind pe locul 13 pe lista USR PLUS.

În urma redistribuirilor, USR PLUS a obţinut 13 mandate din totalul de 27 în Consiliul Local Timişoara. De această dată numărul 13 i-a fost cu noroc lui Jorge Gonzalez, cel care era trecut pe această ultimă poziţie care a permis obţinerea unui loc de consilier local. Spaniol get-beget, Gonzalez s-a născut în 1966. După ce a absolvit Facultatea de Litere de la Universitatea Complutense din Madrid, a fost profesor de spaniolă în Tokio (Japonia). În  1994 a ajuns în România, fiind lector la Universitatea de Vest din Timișoara. A lucrat apoi trei ani la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, pentru a se întoarce apoi în Timişoara. Este şi profesor de spaniolă și cultură și civilizație la Liceul „J.–L. Calderon” din Timișoara.

“Jorge Gonzalez nu doar că nu s-a născut în Timișoara – nu s-a născut pe teritoriul României. A studiat în țara natală (Spania) și a predat limba spaniolă în Tokyo înainte ca viața să îl aducă la Timișoara, la UVT. A predat toată viața și astfel știe că fiecare an reprezintă un an de dezvoltare, nu de uzură, iar cei patru ani pe care îi petrece un Consilier Local în funcție înseamnă timp suficient pentru a-și lăsa amprenta asupra orașului. Jorge ar vrea ca timișorenii să zâmbeacă mai mult, și crede că ar face-o dacă transportul în comun ar funcționa ireproșabil, dacă ar fi mai multe evenimente de cultură în oraș și dacă cetățenii ar vorbi mai mult cu aleșii lor”, este prezentarea lui Gonzalez pe site-ul lui Dominic Fritz, dominicprimar.ro.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

CJ Timiș a semnat contractul de realizare a studiului de fezabilitate pentru modernizarea drumului dintre Moșnița și Ghiroda

Un nou drum județean, parte a ”centurii mici” de ocolire a Timișoarei face un pas…

12 minute ago

Pe Centura Sud lucrurile merg strună. Termenul de finalizare a lucrărilor ar putea fi devansat

Muncitorii celor de la UMB se mișcă, pe șantierul Centurii Sud, ca furnicile, iar aceasta…

5 ore ago

CSU Poli a ratat finala mare la o tuşă, dar a obţinut bronzul la floretă pe echipe

Medalie de bronz pentru floretistele de la Poli. CS Rapid Bucureşti a câştigat titlul naţional…

5 ore ago

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

9 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

10 ore ago