Invatamant

Școala pe timp de pandemie, în Timiș: elevii vor veni două săptămâni pe lună la școală, în majoritatea unităților de învățământ

Școlile din Timiș vor începe, majoritatea, în sistem hibrid – adică jumătate dintre copii vor merge la școală două săptămâni, iar cealaltă jumătate alte două săptămâni. Este soluția adoptată de majoritatea școlilor din Timiș, din cauza lipsei spațiilor, deoarece pe timpul pandemiei de coronavirus trebuie păstrată distanțarea fizică, iar numărul elevilor ori copiilor de grădiniță se înjumătățește. Elevii care vor sta acasă două săptămâni vor participa la cursuri online.
Până la începutul săptămânii viitoare, unitățile de învățământ vor face propuneri către Inspectoratul Școlar Județean Timiș în ceea ce privește începerea școlii.
„Și-au propus activități hibrid, pe perioada a două săptămâni să vină jumătate de clasă, apoi, celelalte două săptămâni, cealaltă jumătate de clasă. Majoritatea unităților de învățământ au adoptat acest scenariu, în afară de elevii din clasele zero, IV, VIII, XII. Au fost chestionați părinții, până acum în proporție de 80 la sută. Peste 50 la sută dintre părinți vor să ducă copiii la școală față în față, 25 la sută în varianta hibridă, două săptămâni la școală, două acasă, iar diferența este a părinților care optează ca elevii să facă cursuri online”, a spus Marin Popescu, inspector școlar general de Timiș.

Cursurile, cel puțin în unele zone aglomerate, vor începe etapizat. Unele vor începe la ora 8, altele la ora 8.30, pentru a nu se crea aglomerație.
În cazul grădinițelor se va întâmpla la fel ca la școli, vor veni câte jumătate din copiii din grupă, dacă nu se poate păstra distanțarea fizică, ori dacă aceasta nu se poate păstra după-amiaza, la „program prelungit”.

Directoarele unităților de învățământ au spus că merg în sistemul hibrid, program prelungit cu o parte din grupă, după care cealaltă jumătate va intra în program prelungit, după care merg acasă două săptămâni”, a mai spus Marin Popescu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

5 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

9 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

9 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

10 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

10 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

10 ore ago