Politica

Stimulente financiare pentru profesori. Iniţativă legislativă a lui Alfred Simonis

Potrivit unei propuneri legislative iniţiate de deputatul PSD Alfred Simonis se vor acorda stimulente de 2.000 de lei pentu profesori şi 1.500 de lei pentru personalul auxiliar din învăţământ. Prin acest demers se doreşte recompensarea financiară a celor expuşi infectării cu coronavirus.

Propunerea legislativă făcută și depusă de Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, este o măsură importantă menită să asigure un sprijin financiar pentru personalul din învățământ care va fi extrem de expus pandemiei odată cu începerea anului școlar.

 ”Este vorba de acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului. Facem ceea ce s-a făcut și pentru doctorii din România, pentru medici şi pentru personalul auxiliar. Aşa cum ştiţi, începe şcoala şi personalul din învățământ va fi implicat în lupta cu pandemia şi vor fi extrem de expuşi. Proiectul de lege prevede ca profesorii să beneficieze de 2.000 de lei iar personalul auxiliar de 1500 de lei, pentru că sunt categorie vulnerabilă în această perioadă de deschidere a şcolilor”, spune Simonis, care este şi preşedinte al PSD Timiş

În același context, Alfred Simonis a mai anunțat că PSD va pune pe ordinea de zi a Comisiilor reunite de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat și rectificarea bugetară care ca scop principal eliminarea articolului prin care pensiile din Romania au fost diminuate cu 26%.

 ”Dacă săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată, pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu va avea niciun mecanism, niciun fel de tertip, prin care să încerce, oricât de mult și-ar dori, să evite majorarea de care pensionarii României au foarte mare nevoie”, a susținut Simonis.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

6 minute ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

37 de minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

16 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

17 ore ago