Diverse

Cursuri de dansuri și muzică pentru copii la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș

Cursuri de dansuri și muzică încep în luna octombrie la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș. Cercurile sunt dedicate copiilor talentați, pasionați și interesați de tot ce înseamnă muzică, ritm, dans.
Tinerii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani sunt așteptați de maeștrii coregrafi Brândușa și Nicolae Stănescu, în fiecare sâmbătă, între 10 și 12, la cursuri de dansuri populare. Este și un cerc de muzică populară destinat copiilor care au între 3 și 14 ani. Cursurile vor avea loc în fiecare zi de miercuri, de la orele 17 la 18, cu profesorul Gabi Zaharia. Menuța Rif, dansator profesionist la Ansamblul Profesionist Banatul, este coordonatorul formației de dansuri ”Flori bănețene” și susține un curs care se adresează copiilor cu vârste între 6 și 12 ani și are loc în fiecare zi de luni, între orele 17-19. Bogdan Demea și Emanuela Safta sunt dansatori cu experiență ai Ansamblului Profesionist Banatul și sunt cei care se ocupă de formația de dansuri ”Mlădițe bănățene”, dedicată micilor dansatori, care au între 6 și 14 ani. Cursurile au loc în fiecare sâmbătă, de la 10 la 12. Profesorul Georgiana Necșa Chira este coordonatorul Cercului de Muzică Ușoară – copiii din categoria 5-12 ani pot participa la cursuri în fiecare zi de marți, de la ora 18.
„La aceste activități artistice vor fi respectate toate măsurile de prevenție pentru evitarea și limitarea infectării cu noul coronavirus. Atât instructorii, cât și copiii vor fi în siguranță – măștile de protecție sunt obligatorii, la fel și distanța regulamentară păstrată între toate persoanele prezente în sala de curs”, transmit reprezentații Centrului de Cultură și Artă, o instituție care aparține de Consiliul Județean Timiș.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

10 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

14 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

17 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

17 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

19 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

19 ore ago