Politica

Dominic Fritz e supărat pentru spectacolul politic realizat de liberali, dar participă la învestirea lui Alin Nica

Semnarea ”în blank” a acordului politic PNL – USR PLUS de către Alin Nica, nu a fost gustată de Dominic Fritz. El denumește situația ca fiind un spectacol politic pe care timișorenii trebuie să îl urmărească. Dar, în ciuda tuturor dezacordurilor apărute, primarul ales spune că va participa la învestirea colegului său liberal.

”Sunt mâhnit de spectacolul politic pe care timișorenii sunt forțați să-l urmărească în aceste zile. Îmi pare rău de energia pe care o pierdem cu aceste joculețe. Am înțeles că Alin Nica a semnat astăzi, în fața presei dar nu și în fața partenerilor, textul parteneriatului pe care l-am negociat în bună credință de o săptămână, ca să transformăm Timișoara și Timișul într-un pol european de inovație. Care conține decizia comună să constituim majorități din cele două formațiuni politice atât în Consiliul Local al Municipiului Timișoara, cât și în Consiliul Județean Timiș”, spune Fritz.

Ceea ce primarul ales al Timișoarei nu înțelege este de ce Nica acceptă acordul legat de formarea majorităților.

”Alin Nica refuză însă, din motive pe care nu le-am înțeles, să constituie aceste majorități nu doar pe hârtie, ci și în forurile politice pe care vrem să le conducem împreună. Funcțiile de vicepreședinți de Consiliul Județean si de viceprimari ai Timișoarei, după care spune că alergăm, trebuie să decurgă din votul cetățenilor din 27 septembrie. Instituțiile pe care le vom conduce amândoi nu sunt pe deplin funcționale fără vicepreședinți și viceprimari, prevăzuți de lege. Or aceste poziții trebuie validate de majorități, transparente și asumate. Nu puține au fost cazurile în care vechile partide au tranzacționat, pe ascuns, voturi pentru aceste funcții. Nu vreau ca această practică să continue”, a mai adăugat Fritz.

Dominic Fritz e nedumerit de ce PNL realizează postări plătite pe Facebook, legate de acest conflict apărut în urma lipsei acordului. Chiar și așa, Fritz onorează invitația colegului său, la ceremonia de învestire.

”Restul e… nu știu. Dar constat cu mirare că PNL a dat deja drumul la postări sponsorizate pe Facebook despre acest conflict artificial. Mă duc înapoi la muncă și aștept să particip mâine, în calitate de invitat și ca primar ales al Timișoarei, la prima ședință a Consiliului Județean și învestitura noului președinte al Consiliului Județean, Alin Nica”, a încheiat primarul desemnat.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

9 minute ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

59 de minute ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

2 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

6 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

7 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

8 ore ago