Opinii

Câteva „coincidenţe” stranii şi o singură întrebare

La finalul săptămânii trecute, într-un zbor considerat istoric, din Statele Unite a fost adus în Europa vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer. Este încununarea unui imens efort la care şi-au dat mâna foarte mulţi savanţi din întreaga lume, toate cercetările fiind, de această dată, „puse la comun”. În perioada următoare, la nivel mondial va demara cea mai mare campanie de vaccinare din istoria umanităţii. Iar România nu face excepţie.

În timp ce aproape întreaga planetă se bucură pentru descoperirea acestui vaccin, în România îşi face tot mai auzită vocea tagma anti-vacciniştilor. Sigur, există astfel de vietăţi peste tot în lume, dar în România procentul lor este mai mare. Iar anti-vacciniştii noştri nu au neapărat legătură cu zona medicală.

Cine sunt aceştia? În primul rând coronascepticii, cunoscuţi şi drept covidioţi. Aici nu e nicio coincidenţă, lucrurile par normale (cât de normale pot fi în această situaţie). Doar ei de la început ne-au spus că virusul nu există sau dacă există este produs de Oculta Mondială pentru ca apoi, prin vaccinuri, să bage în noi cipuri prin care să ne controleze viaţa. Nimic nou sub soare. Noroc cu ei, păzitorii lumii bune, care ne deschid ochii vizavi de aceste conspiraţii pe care noi, muritorii de rând, nu le percepem.

La aceştia se alătură tot felul de „specialişti”, inclusiv medici – e drept nu epidemiologi – care ne avertizează că vaccinul ne-ar putea da leucemie, printre altele. Iar nu e o coincidenţă că două televiziuni mari şi tari le acordă acestora spaţii generoase pentru ca aberaţiile lor să ajungă la toată lumea. (Televiziuni bine plătite de Guvernul Orban, trebuie spus şi asta, pentru a combate toate conspiraţiile legate atât de virus, cât şi de vaccin.).

Mergem puţin înapoi în timp. Şi unde-i vedem pe aceşti antivaccinişti? Mare coincidenţă! Se numără printre „patrioţii” şi „suveraniştii” care se încolonează în spatele lui Liviu Dragnea şi compania în lupta cu „putredul Occident”. Când idolul lor ajunge după gratii, îl plâng ca pe un „mare patriot” ajuns victimă a conjuraţiilor mondiale care vor să colonizeze România. Ba vorbesc şi despre „drepturile şi libertăţile” omului. În 2018, mulţi dintre ei participă la marele „miting alb” al PSD, când de la tribună se rostesc adevărate „declaraţii de independenţă” faţă de Europa.

În acest context îi vedem şi în „lupta” cu „Statul paralel”. Aceiaşi antivaccinişti sunt mari fani ai lui Iordache, Şerban Nicolae, Nicolicea, Codrin, Pleşoianu, „Mitralieră” etc. în perioada când erau măcelărite legile Justiţiei. Tot „coincidenţă”! Ce are vaccinul cu „Statul paralel”? Greu de spus. Bun, ei ţi-ar spune că sunt produsele aceleeaşi Oculte.

Tot pe ei îi vedem desfăcând şampaniile când Laura Codruţa Kovesi a fost savamavolnic îndepărtată din fruntea DNA. Şi tot ei s-au întristat amarnic atunci când Kovesi a fost numită în fruntea Parchetului European. Coincidenţă, aceleaşi specimene se bucurau şi când jandarmii au dat cu gaze şi bulane în participanţii de la marele miting din 10 august 2018. Le-au dat flori jandarmilor şi i-au felicitat pentru că au înnăbuşit în sânge acel miting. Cei mai în vârstă dintre ei le-au dat flori şi minerilor care au ocupat Capitala în 1990 măcelărind studenţi, intelectuali şi orice bărbat cu plete, barbă sau ochelari şi femei în minijupe.

Ca un fir roşu, ce televiziuni i-a reprezentat pe aceşti oameni în toate episoadele de mai sus? Aceleaşi două televiziuni amintite. Ce mai „coincidenţă”! Acum mai lipseşte doar Avocatul Poporului să intervină în campania de vaccinare, susţinând cine ştie ce chestiune privind „drepturile omului” şi încercând să o blocheze. Aţi mai văzut filmul ăsta, nu-i aşa? Nu, nu asta e întrebarea invocată în titlu, ci alta. Care ar suna cam aşa: Dacă vaccinul anti-Covid nu-l primeam gratis de la Uniunea Europeană, ci îl cumpăram din Rusia, toţi cei de mai sus mai făceau acest scandal?

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

5 minute ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

20 de minute ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

O oră ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

O oră ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

16 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

20 de ore ago