Câteva „coincidenţe” stranii şi o singură întrebare

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

La finalul săptămânii trecute, într-un zbor considerat istoric, din Statele Unite a fost adus în Europa vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer. Este încununarea unui imens efort la care şi-au dat mâna foarte mulţi savanţi din întreaga lume, toate cercetările fiind, de această dată, „puse la comun”. În perioada următoare, la nivel mondial va demara cea mai mare campanie de vaccinare din istoria umanităţii. Iar România nu face excepţie.

În timp ce aproape întreaga planetă se bucură pentru descoperirea acestui vaccin, în România îşi face tot mai auzită vocea tagma anti-vacciniştilor. Sigur, există astfel de vietăţi peste tot în lume, dar în România procentul lor este mai mare. Iar anti-vacciniştii noştri nu au neapărat legătură cu zona medicală.

Cine sunt aceştia? În primul rând coronascepticii, cunoscuţi şi drept covidioţi. Aici nu e nicio coincidenţă, lucrurile par normale (cât de normale pot fi în această situaţie). Doar ei de la început ne-au spus că virusul nu există sau dacă există este produs de Oculta Mondială pentru ca apoi, prin vaccinuri, să bage în noi cipuri prin care să ne controleze viaţa. Nimic nou sub soare. Noroc cu ei, păzitorii lumii bune, care ne deschid ochii vizavi de aceste conspiraţii pe care noi, muritorii de rând, nu le percepem.

La aceştia se alătură tot felul de „specialişti”, inclusiv medici – e drept nu epidemiologi – care ne avertizează că vaccinul ne-ar putea da leucemie, printre altele. Iar nu e o coincidenţă că două televiziuni mari şi tari le acordă acestora spaţii generoase pentru ca aberaţiile lor să ajungă la toată lumea. (Televiziuni bine plătite de Guvernul Orban, trebuie spus şi asta, pentru a combate toate conspiraţiile legate atât de virus, cât şi de vaccin.).

Mergem puţin înapoi în timp. Şi unde-i vedem pe aceşti antivaccinişti? Mare coincidenţă! Se numără printre „patrioţii” şi „suveraniştii” care se încolonează în spatele lui Liviu Dragnea şi compania în lupta cu „putredul Occident”. Când idolul lor ajunge după gratii, îl plâng ca pe un „mare patriot” ajuns victimă a conjuraţiilor mondiale care vor să colonizeze România. Ba vorbesc şi despre „drepturile şi libertăţile” omului. În 2018, mulţi dintre ei participă la marele „miting alb” al PSD, când de la tribună se rostesc adevărate „declaraţii de independenţă” faţă de Europa.

În acest context îi vedem şi în „lupta” cu „Statul paralel”. Aceiaşi antivaccinişti sunt mari fani ai lui Iordache, Şerban Nicolae, Nicolicea, Codrin, Pleşoianu, „Mitralieră” etc. în perioada când erau măcelărite legile Justiţiei. Tot „coincidenţă”! Ce are vaccinul cu „Statul paralel”? Greu de spus. Bun, ei ţi-ar spune că sunt produsele aceleeaşi Oculte.

Tot pe ei îi vedem desfăcând şampaniile când Laura Codruţa Kovesi a fost savamavolnic îndepărtată din fruntea DNA. Şi tot ei s-au întristat amarnic atunci când Kovesi a fost numită în fruntea Parchetului European. Coincidenţă, aceleaşi specimene se bucurau şi când jandarmii au dat cu gaze şi bulane în participanţii de la marele miting din 10 august 2018. Le-au dat flori jandarmilor şi i-au felicitat pentru că au înnăbuşit în sânge acel miting. Cei mai în vârstă dintre ei le-au dat flori şi minerilor care au ocupat Capitala în 1990 măcelărind studenţi, intelectuali şi orice bărbat cu plete, barbă sau ochelari şi femei în minijupe.

Ca un fir roşu, ce televiziuni i-a reprezentat pe aceşti oameni în toate episoadele de mai sus? Aceleaşi două televiziuni amintite. Ce mai „coincidenţă”! Acum mai lipseşte doar Avocatul Poporului să intervină în campania de vaccinare, susţinând cine ştie ce chestiune privind „drepturile omului” şi încercând să o blocheze. Aţi mai văzut filmul ăsta, nu-i aşa? Nu, nu asta e întrebarea invocată în titlu, ci alta. Care ar suna cam aşa: Dacă vaccinul anti-Covid nu-l primeam gratis de la Uniunea Europeană, ci îl cumpăram din Rusia, toţi cei de mai sus mai făceau acest scandal?

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

vasile popescu a spus: (noiembrie 30th, 2020 at 10:12 )

Mai Ino, ai imbatranit!
Ai uitat ca mai toti, inclusiv o parte din actualii guvernanti, se trag din cei descrisi de tine?
Iar teoria ta cu antivaccinistii scartaie atata timp cand nimeni nu stie cand va fi gata aprobat si care va fi vaccinul considerat cel mai bun si sigur.
Daca o sa vina 3 vaccinuri de la UE, tu pe care o sa-l alegi ?
Iar teoria cu PSD-ul se sustine doar la nivel de campanie electorala…
Sau la cei care au minte scurta si putina…

vasile popescu a spus: (noiembrie 30th, 2020 at 10:14 )

Si apropo, cand toti medicii iti spun ca pentru a avea siguranta cu un vaccin trebuie parcurs un ciclu de cativa ani, nu trebuie sa iti pui intrebari cand este pus pe piata in mai putin de un an ?

Mario a spus: (noiembrie 30th, 2020 at 10:25 )

Vasile, din două (cel puțin) una: ori ești (cov)idiot ori ești psdist

nu-i bai a spus: (noiembrie 30th, 2020 at 11:03 )

cum ar spune rejele hagi, daca vrei il faci, daca vrei nu il faci

Kroko a spus: (noiembrie 30th, 2020 at 12:39 )

Dle ziaristu, toate sunt exact cum ziceti,doar ca intrebarea e alta: daca e vorba de vaccinul ala cu minus 78 grade,la noi iarna fiind,va fi cam intre plus5 si minus 10 grade,oare o mai fi bun ???

Cititor a spus: (noiembrie 30th, 2020 at 14:03 )

Stimate dle Ino Ardelean, sper ca veti fi printre primii care se vor vaccina si sper sa faceti acest vaccin intr o maniera fara echivoc, adica la vedere. As aprecia daca de aceasta data nu m ati cenzura.

q a spus: (noiembrie 30th, 2020 at 14:52 )

ce papagal esti. nu vrea nimeni, pe toata planeta, vaccinul. gargara aiuristica articolul. trebuie sa fii chiar tampit sa pui botul la asa ceva. sa te vedem pe tine primul cu acul in mana. ah, te intereseaza mai putin efectele secundare gen sterilitatea, chelirea? pai du-te-n plm, autorule. ce te face asa sigur ca nu exista? si daca se intampla, cine raspunde? da toata lumea din umeri? hai jet.

q a spus: (noiembrie 30th, 2020 at 21:51 )

eu nu sustin niciun dragnea sau vrei partid. nu ma numi pe mine „antivaccinist” doar pentru ca nu vreau sa fiu vaccinat cu ceva grabit si netestat, nenorocitule. personaje ca tine ma dezgusta.

++ a spus: (noiembrie 30th, 2020 at 23:24 )

rare ori sint de acord cu rejele hagi, dar aici are dreptate. cine-l vrea il face si cine nu, nu. care-i problema?

Kuku a spus: (decembrie 1st, 2020 at 00:19 )

Ce articol fenomena, nu! Știți cum se spune: assumptions are the mother of al fockups. Iar articolul ăsta e o înșiruire diareică de presupuneri, de la un capăt la altul. Când văd siarishti „de ăștea” devin instant anti presă…

Alin a spus: (decembrie 1st, 2020 at 05:13 )

Marturisesc ca si eu, desi pro vaccin, eram sceptic despre asta de la Pfizer. E drept ca-s inginer, nu medic, ca sa inteleg mai bine fenomenul.

Dar am mai citit comentarii de la specialisti, de la oameni cu reputatie in domeniu, si cred ca il fac. Vaccinul asta e diferit ca principiu de functionare.

E ca la masini, electrica sau cu motor termic. Ambele se conduc la fel, dar difera fundamental intre ele. Asa si cu vaccinul asta. Cititi, documentati-va, ca nu le stiti pe toate.

q a spus: (decembrie 1st, 2020 at 15:59 )

Aline, unde pot citi care sunt efectele secundare ale unui vaccin asa de nou, scos in graba? nu stii? pentru ca nu exista dovezi? atunci du-te in p*zda ma-tii cu sfaturi de genul asta.
preventia e destul de clara si dovedita pentru covid. dar aia, aparent, e interzis sa citesti sau sa mentionezi.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top