Sănătate

Numărul pacienților de la ATI a scăzut, însă regulile trebuie respectate în continuare

Un cunoscut medic a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus în România. Potrivit acestuia, situația de la ATI devine stabilă, numărul pacienților fiind în scădere. Totuși, regulile trebuie respectate în continuare, atrage atenția medicul.

Pandemia de coronavirus continuă să se liniștească în România. Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, vine cu vești bune. Potrivit acestuia,  în ultima perioadă a scăzut numărul de pacienți în stare gravă, internați în urma contractării noului coronavirus.

Totuși, medicul susține că pericolul nu a tercut încă și a avertizat că regulile de protecție sanitară trebuie respectate cu strictețe în continuare. Mai exact, se pare că nu avem vaccinate suficiente persoane pentru a putea sta fără griji.

„Este într-adevăr o veste bună faptul ca în spital avem mai puține cazuri internate cu COVID-19, dar nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm, să renunțăm la reguli. Pericolul încă nu a trecut. Vaccinarea încă nu are proporția din populație care să ne asigure relaxare și să nu uităm că întotdeauna valul dinspre Europa de Est ajunge puțin mai târziu în România și acest lucru trebuie să ne facă atenți și prezenți în ceea ce facem în fiecare zi, dar în spitale e mai bine”, a spus medicul la B1 Tv.

Aceasta a mai adăugat că cea mai importantă categorie la vaccinare este cea a persoanelor de peste 65 de ani, unde rata de mortalitate este diferită. Totodată, ea mai adăugat că și profesorii trebuie imunizați mai repede, având în vedere redeschiderea școlilor.

„Fiecare persoană vaccinată e un câștig atunci când vorbim de controlul pandemiei, pentru că am văzut și tineri care au anumite comorbidități minime, adică obezitate, au dezvoltat forme severe și au ajuns în Terapie Intensivă. E adevărat, este prioritară categoria de peste 65 de ani pentru că rata de mortalitate este la acestă categorie soi va fi o provocare în momentul în care va trebui să ajungem în comunitățile rurale, unde baza și modalitatea prin care mobilizăm cetățenii stă în modul în care primăriile se vor implica. Trebuie să prioritizăm și profesorii și sper ca în următoarea perioadă să aducă un număr mare de vaccinuri administrate acestor categorii de persoane”, a mai declarat Mahler la B1 Tv.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Zece localități erau parțial nealimentate cu energie electrică în Timiș, la ora 12

Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…

24 de minute ago

Dumbrăviţa, din nou repetentă pe teren propriu

Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…

2 ore ago

Festivalul dramaturgiei româneşti se va desfăşura la Timişoara, în două „episoade”

Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…

3 ore ago

Primăria Timișoara a renunțat la proiectul pe fonduri europene de la Cinema Freidorf. Reabilitarea, gata în decembrie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…

3 ore ago

Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…

4 ore ago

Call center pentru asistență electorală și platforma www.votcorect.ro pentru sesizarea neregulilor în zilele alegerilor

Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…

4 ore ago