Așa cum a promis, primarul Dominic Fritz caută timișoreni dispuși să facă voluntariat în cadrul consiliilor de administrație ale unităţilor de învăţământ. A fost lansat, oficial, un apel deschis către cei care doresc să ia parte activă la schimbarea învățământului timișorean, devenind reprezentanții primarului în consiliile administrative ale grădinițelor, școlilor și liceelor din oraș.
Aceștia vor face nu numai legătura unității de învățământ cu primarul și echipa primăriei, cât mai ales vor facilita conexiuni cu diverse comunități din jurul unităților de învățământ care, la rândul lor, doresc să contribuie în educație.
Fiecare grădiniță, școală, liceu are un consiliu de administrație, în care primarul are responsabilitatea de a-și desemna un reprezentant al său, alături de reprezentanții cadrelor didactice, părinților și ai Consiliului Local Timișoara. Municipalitatea a hotărât să privească într-un mod nou numirea reprezentantului
primarului, de aceea lansează invitația spre toți timișorenii.
„Părinții și profesorii au sesizat că, până acum, reprezentanții primarului nu s-au implicat în rezolvarea problemelor școlilor și nici nu au contribuit cu idei noi. De aceea vrem să dăm timișorenilor un rol mai important în conducerea școlilor. Vrem să atragem și să implicăm în consiliile de administrație timișoreni preocupați de educație, cu experiențe diverse și care sunt motivați să ia decizii curajoase în beneficiul copiilor”, a declarat Dominic Fritz.
Cei vizați trebuie să fie dispuși să ofere pentru acest ”job” circa 2-4 ore pe lună. Printre atribuțiile unui consiliu de administrație se numără adoptarea proiectului de buget și avizarea execuției bugetare, aprobarea planului de dezvoltare instituțională, a curriculumului și a orarului. De asemenea, consiliul organizează concursul de ocupare a funcțiilor de director și de director adjunct și aprobă planul de încadrare a personalului.
Cei selectați nu pot fi membri în consiliul de administrație al grădiniței sau școlii unde merge copilul lor sau altă rudă apropiată. Însă pot servi în consiliul de administrație al unității de învățământ de care se simt atașați – poate fi școala din cartier pe lângă care trec zilnic, grădinița unde a mers copilul lor și ale cărei nevoi le cunosc îndeaproape sau un liceu vocațional la care simt că pot contribui cu perspectiva lor profesională, pentru a-l duce la următorul nivel.
Candidaturile pot fi trimise până în 21 februarie, ora 23:59. Acestea vor fi evaluate de către o comisie formată din reprezentanți ai societății civile și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Timișoara, pe baza unei metodologii și a unei grile standard.
Mai multe informații pe https://comunitate.primariatm.ro/educatie/ca-scoli.
Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…
Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…
Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2024 Iubiți Frați și Surori în Cristos, De Crăciun…
„Ordonanța trenuleț” este un produs al guvernelor care avea rolul să ascundă neputința acestora. Iar…
De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…