Consiliul Judeţean Timiş

Nica, anunț de ultimă oră. Nu e exclusă atacarea în instanță a deciziei de continuare a carantinei la Timișoara

Președintele CJ Timiș a anunțat că atacarea în justiție a deciziei luate de Raed Arafat, privind carantinarea Timișoarei și a zonei metropolitane, este o opțiune care nu este exclusă. El a numit acțiunea secretarului de stat ca fiind una abuzivă, dar și că nu a găsit încă niciun cadru legal care să o susțină. Alin Nica a subliniat că nu a avut niciun fel de presiuni politice pe acest subiect.

Decizia luată la București a fost numită ca fiind una abuzivă de Nica, el subliniază că nu a găsit încă argumentul legal care a stat la baza hotărârii adoptate. Este o palmă la adresa timișorenilor și a timișenilor, a mai spus acesta.

Faptul că această carantină a fost prelungită de secretarul de stat Raed Arafat, în mod abuziv aș spune eu, pentru că nu am văzut temeiul juridic care îi permite acest lucru. Reprezintă pentru noi timișorenii și timișenii un abuz fără precedent și o bătaie de joc la adresa noastră. Măcar să fi făcut carantina cum scrie la carte și atunci să se fi văzut efectele în plan medical, în schimb aceste două săptămâni au chinuit 400.000 de oameni în mod arbitrar. Presiunea pe spitale și ATI nu s-a redus, a crescut, acest lucru sa întâmplat pentru că autoritățile au fost autiste la propunerile pe care eu le-am făcut, de rezolvare în mod proactiv a problemei”, spune Alin Nica.

Președintele CJ Timiș îi transmite lui Raed Arafat că decât să umble cu măsuri de făcut presiuni pe timișoreni mai bine s-ar ocupa de TIR-urile ATI și doar după aceasta să își permită să treacă peste deciziile luate la nivel județean.

O decizie CJSU este subminată și redusă la tăcere printr-o decizie abuzivă la nivel central. În loc de restricicții ar face mai bine să reopenaționalizeze unitățile mobile ATI din curtea Spitalului Municipal care stă nefolosit de luni de zile și noi ne plângem că nu avem locuri ATI, și din această cauză punem carantină pe 400.000 de oameni. Când va face acest lucru îi voi permite să mai treacă peste ceea ce noi hotărâm la nivel județean, pentru că pentru el noi suntem doar cifre, numai acei indici și acele numere care justifică acele măsuri abuzive. Să facă ceva concret pentru Timișoara!”, a mai declarat Nica.

El subliniază că nu a descoperit încă acel cadru legal care să susțină decizia luată, iar soluția atacării în justiție a acesteia nu este exclusă.

M-am uitat în ordin și nu am găsit niciun cadru legal. În lege se spune că decizia de purnere în carantină se ia la nivel național în baza deciziei CJSU, cu avizul Direcției de Sănătate Publică. E clară decizia noastră la nivel local, nu ai cum să te bazezi pe o decizie negativă să spui tu că pui în carantină în continuare această zonă.  Ar trebui să ne explice temeiul legal în baza căruia a dat acest ordin. Altă pârghie decât de a spune public și a trimite în scris, poate este acționarea în instanță analizăm această pârghie”, mai spune Nica.

Dacă e nevoie, șeful PNL Timiș nu va ezita să aibă opinii diferite cu cele ale colegilor de partid. El s-a referit la o posibilă hotărâre de guvern special pentru Timișoara anunțată de ministrul de Interne, Lucian Bode, care să continue carantina.

Nu am discutat cu domnul ministru Bode, cu primul ministru am discutat i-am spus că această carantină formală nu poate să își atingă scopul. Nu am nicio opreliște să contrazic colegi de partid în interesul locuitorilor din Timiș. Dacă se pregătește o Hotărâre de Guvern care să meargă pe aceeași linie a ordinului lui Arafat, clar că voi fi foarte virulent împotriva acestei practici de a desconsidera autoritățile locale și de a lua o decizie de la București, așa cum am fost obișnuiți și altă dată. Vreau să elimin idea că se politizează acest subiect al carantinei, nu am nicio opreliște de a nu fi de acord cu colegii liberali”, mai subliniază liderul CJT.

Conform acestuia, nu există niciun fel de presiuni politice asupra sa, ca să își schimbe opiniile. De asemenea, insistă că nu există două ”aripi” în PNL, pe tema carantinei, cu două opinii diferite.

Nu am avut niciun fel de presiune politică, forța argumentelor pe care eu le-am adus îăn mediul public vorbesc de la sine. Nu suntem gică contra am venit cu soluții, subiectul principal este ce facem, ce am spus, nu sunt chestiuni pe care dorim să le patentăm la OSIM. Sun mpsuri pe care să le îmbrățișeze și să le pună în aplicare. (…) Cineva trebuie să apere cetățenii de această inactivitate administrativă. Nu cred (n.r. că ar fi două aripi în PNL), nu mi s-a impus nimic de la centru, nu e nicio discordie în Partidul Liberal, dar sunt de acord cu primul ministru că soluțiile trebuie să vină de la autoritățile locale. Asta aștept, care sunt soluțiile propuse de Primăria Timișoara, de Prefectură, în această soluție inutilă a carantinării. Asta aștept, soluții concrete, nu declarații pe Facebook, asta așteaptă și cetățenii”, a mai subliniat Nica.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

14 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

16 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

17 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

19 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

24 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

24 de ore ago