Politica

USR-iștii vor să elimine regulamentele ”absurde” adoptate de administrația liberală pentru circulația pe două roți din centrul Timișoarei

Zilele până când vom vedea bicicliști pedalând liber prin zona pietonală din centrul Timișoarei ar putea să nu mai fie multe. Un număr de trei consilieri locali din partea USR au pregătit un proiect de hotărâre de consiliul local prin care doresc eliminarea amenzilor aplicate pentru circulația în această zonă a orașului pentru mijloacele de locomoție nemotorizată. Reprezentanții formațiunii aflate acum la putere în Timișoara nu uită să-și atace partenerii de coaliție pe acest subiect, vorbind despre ”Hotărâri de Consiliu Local (HCL) absurde” adoptate de ”fostul primar și de administrația liberală”.

Eliminăm amenzile abuzive pentru cei care circulă pe două roți prin centrul Timișoarei!”, este sloganul sub care cei de la USR vor să modifice modul în care se desfășoară circulația prin zona centrală a orașului. În acest sens, trei consilieri locali ai partidului, Ana Munteanu, Dan Reșitnec și Ovidiu Merean, au pregătit un proiect de HCL prin care vor să elimine actualele reglementări în domeniu.

În 2013 și apoi în 2017, fostul primar și administrația liberală au adoptat două Hotărâri de Consiliu Local (HCL) absurde, care prevăd amenzi mari (peste cele din Codul Rutier) pentru folosirea oricăror mijloace de locomoție nemotorizată în zona centrală. În baza acestor Hotărâri, sute de timișoreni au fost amendați în ultimii ani.
Prin colegii noștri consilieri Ana Munteanu, Dan Reșitnec și Ovidiu Merean am depus un proiect de anulare a acestor HCL-uri, un prim pas spre întoarcerea la normalitate și spre un oraș în care toți cetățenii sunt tratați cu respect”, au anunțat USR-iștii.
Aceștia spun că nu ar fi treaba politicienilor ”să decidă după bunul plac” cine și cum circulă prin oraș. De această temă ar trebui să se ocupe o altă structură care funcționează pe lângă primărie.Nu este treaba politicienilor să decidă după bunul plac cine pe unde poate circula. Pentru asta trebuie să avem o Comisie de Circulație a Primăriei funcțională, unde specialiștii să se pronunțe în spețe care țin de siguranța pietonilor, cicliștilor și a șoferilor. Proiectul va parcurge în perioada următoare toți pașii prevăzuți de legea transparenței: va fi publicat pe site-ul Primăriei, se va afla pentru 30 de zile în dezbatere publică și apoi va urma votul în consiliul local. Abia la finalul acestui proces măsurile vor rămâne definitive, efectul imediat fiind eliminarea acelor amenzi suplimentare codului rutier”, mai anunță cei de la USR.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

7 minute ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

7 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago