Sport

Avem valoare. SCM Timișoara bate Sibiul după un meci nebun

Surpriză mare sau nu prea?! SCM Timișoara a învins BC CSU Sibiu, scor 80-76, în primul meci al zilei de sâmbătă, la Turneul 10 din Liga Națională de baschet masculin, ediția 2020/21, găzduit la Pitești. Ardelenii au condus cea mai mare parte din timp, dar violeții au avut o a doua repriză foarte bună și au obținut o victorie meritată.

Ardelenii au marcat primele 11 puncte ale partidei și s-au instalat în control pe tabela de marcaj. Ecartul de peste zece puncte s-a menținut până spre finalul secvenței inaugurale, însă Timișoara a marcat ultimele cinci puncte și s-a apropiat la 22-16. SCM a jucat mai bine în sfertul secund, însă nu a putut întoarec scorul până la pauza mare, 42-38 pentru Sibiu, favorita partidei.

Repriza secundă a demarat cu un parțial de 9-4 pentru violeți, completat de reușita lui Nikola Gajic, prin care Timișoara a restabilit egalitatea la 47. Au urmat momente echilibrate, în care nicio echipă nu s-a mai desprins, dar violeții erau în avans după 30 de minute, 62-60.

Cele două protagoniste s-au succedat de mai multe ori la conducere pe tabela de marcaj în debutul secvenței decisive. De asemenea, s-a consemnat și o situația de egalitate. Timișoara a reușit să se desprindă la două posesii pe tabela de marcaj cu două minute înainte de final. Addison și Tohătan au punctat pentru CSU Sibiu egalând situația la 76, la intrarea în ultimul minut. Același Gajic a completat o prestație de excepție cu o recuperare ofensivă și două puncte pentru a aduce definitiv avantajul pentru bănățeni. Igor Mijajlovic a stabilit rezultatul final de la linia de pedeapsă, în timp ce Rathan Mayes a fost imprecis la ultimele acțiuni ale Sibiului, 80-76!

Nikola Gajic a totalizat 25 puncte, 13 recuperări, Igor Mijajlovic a adăugat 15 puncte, 6 pase decisive, iar Alex Olah și Milos Komatina au avut câte 10 puncte fiecare. Xavier Rathan-Mayes a reușit 16 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, iar Blake Reynolds și Chris Cooper au adăugat câte 14 puncte pentru Sibiu.

Timișoara a cauzat Sibiului doar al patrulea eșec în 19 partide, iar violeții continuă lupta pentru play-off, 9 victorii și 8 înfrângeri.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

35 de minute ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

39 de minute ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

O oră ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

O oră ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

O oră ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

2 ore ago