Politica

Alfred Simonis: Problema migranţilor nu-i interesează, decât de faţadă, pe aleşii din Timiş

Astăzi a avut loc o dezbatere parlamentară la care a participat şi ministrul de Interne, Lucian Bode, tema fiind problema migranţilor. Cu toate că această problemă afectează foarte mult Timişoara, un singur parlamentar de Timiş din partea partidelor aflate la guvernare a fost prezent la discuţii, arată deputatul PSD Alfred Simonis.

În urmă cu trei săptămâni, deputatul PSD Alfred Simonis a propus organizarea unei dezateri parlamenatre pe tema migranţilor din România. Cum Timişoara este cel mai expus oraş din acest punct de vedere, Simonis le-a făcut o invitaţie special parlamentarilor de Timiş să vină la această întâlnire

“Am propus în urmă cu trei săptămâni o dezbatere parlamentară pe tema migranților din România, eveniment ce a avut loc astăzi în prezența Ministrului de Interne Lucian Bode. I-am invitat atunci să participe pe toți parlamentarii de Timiş. Timișoara se confruntă cu probleme grave în chestiunea imigrației. Siguranța populației, ținerea sub control a numărului tot mai mare de migranți, asigurarea de hrană, condiții decente de locare și de conviețuire, sunt chestiuni cu care nu ne-am mai întâlnit. Dovadă şi incidentul ce a dus inclusiv la pirderea unei vieți!”, a transmis Simonis.

Surpriză însă, doar un ales de Timiş a mai venit la această întâlnire, cu toate că mulţi dintre ei au avut reacţii vizavi de tema migranţilor.

“Vreau să vă spun că, în ciuda avalanşei de reacții ale parlamentarilor din Timiş, astăzi a venit doar unul dintre ei la dezbatere: domnul deputat Nicu Fălcoi. A fost mai clar ca oricând că declarativ toți sunt preocupați de problemele orașului, însă faptic majoritatea o fac doar de fațadă, mimează implicarea și interesul ca să dea bine în social media sau în presă. Am vrut doar să vă împărtăşesc gustul amar pe care mi l-a lăsat episodul. Repet încă o dată: a fost vorba de o discuție cu Ministrul de Interne, sub egida Parlamentului, nu de o acțiune populistă de imagine. Iar lor nu le-a păsat”, a mai anunţat Simonis.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

11 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

11 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

11 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

13 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

13 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

14 ore ago