Primăria Timişoara

Reforma se amână, Drumuri Municipale rămâne cu Timpark până la finalul anului. Tarifele rămân la același nivel

Societatea Drumuri Municipale Timișoara rămâne pentru încă șase luni cu mina de aur numită Timpark, sistemul prin care se asigură managementul locurilor de parcare publice din Timișoara. Proiectul va fi votat de consilierii locali la următoarea ședință de plen, iar vestea bună este că tarifele de parcare rămân la nivelul celor stabilite în 2020.

Marea revoluție a sistemului de parcare din Timișoara se amână, dorința primarului de a reforma Timpark mai așteaptă, iar Societatea Drumuri Municipale mai primește conducerea sistemului pentru încă șase luni, până în decembrie 2021. în acest sens a fost elaborat un proiect de hotărâre care va fi supus votului aleșilor locali.
”În data de 18.05.2021, prin adresa cu nr. 3175, Societatea Drumuri Municipale Timişoara SA şi-a exprimat voinţa pentru prelungirea contractului de concesiune nr. 94/18.01.2005. De asemenea, prin adresa cu nr. 3194/19.05.2021 a propus ca pentru perioada 01.07.2021 – 31.12.2021 să se menţină tarifele aplicate pentru parcarea pe raza Municipiului Timişoara, aşa cum au fost ele aprobate prin HCLMT nr. 463/27.11.2020, cu excepţia celor de tip ,,locatar’’ şi cele din categoria ,,gratuite’’, care se doresc a fi prelungite în mod automat până la finalul anului 2021”, se spune în documentația aferentă proiectului.
Deocamdată, nu vorbim despre reformă la Timpark ci despre ”continuitatea sistemului”. Până la reformă, primarul Dominic Fritz e mulțumit de modul în care a lucrat Drumuri Municipale în domeniul parcărilor timișorene.
Societatea Drumuri Municipale Timişoara S.A. şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale asumate, deţine personalul necesar şi experienţa în domeniu, precum şi resursele tehnico-materiale şi umane. Prelungirea duratei contractului de concesiune existent este dată de obligativitatea asigurării continuităţii serviciului public de administrare a parcărilor„, se mai arată în referatul primarului, pus pe masa consilierilor locali.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

O oră ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

2 ore ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

2 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

3 ore ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

5 ore ago