Primăria Timişoara

Canicula ține deschise până seara porțile bisericilor din Timișoara. ISU înființează mai multe puncte de prim ajutor

Ca urmare a căldurilor excesive autoritățile iau o serie de măsuri în favoarea populației. Astfel, la inițiativa Primăriei Municipiului Timișoara, numeroase biserici rămân deschise pentru a oferi timișorenilor umbră și apă în aceste zile caniculare. De asemenea, ISU Timiș înființează mai multe puncte de prim ajutor în oraș

Arhiepiscopia Ortodoxă Română, Episcopia Ortodoxă Sârbă, Episcopia Romano-Catolică și Biserica Penticostală Elim din Timișoara au răspuns pozitiv invitației Primăriei Municipiului Timișoara de a veni în sprijinul tuturor celor care le trec pragul în zilele de cod roșu de caniculă. Bisericile asigură acces în spațiul răcoros al lăcașelor de cult, precum și apă, pe toată durata programului acestora. Se discută prelungirea intervalului orar în care acestea vor fi deschise timișorenilor, peste ora 18 la care acestea se închid de obicei. În plus, la Catedrala Mitropolitană va fi prezent și un medic pregătit să acorde prim ajutor celor care se simt rău din pricina temperaturilor ridicate.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul populației în zilele fierbinți din această săptămână, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș constituie începând de joi, 24 iunie 2021, puncte de prim ajutor în patru locuri din oraș: Piața Iosefin, Opera Română Timișoara – Agenția de bilete (str. Mărășești, nr. 2), Oficiul Poștal nr. 1 (bd. Revoluției 1989, nr. 2) și Oficiul Poștal nr. 5 – Ghișeul nr. 1 (str. 1 Decembrie nr. 90).

Primăria Municipiului Timișoara a aprovizionat punctele de prim-ajutor cu apă plată la flacoane de 2 litri și pahare de unică folosință. Cele patru puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul școlilor postliceale de specialitate și al Societății de Cruce Roșie Timiș.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de caniculă pentru județele, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș, valabil pentru zilele de 24 și 25 iunie. Temperaturile la Timișoara se vor situa, vor fi cuprinse ziua între 39 și 41 de grade Celsius. ANM recomandă cetățenilor să evite expunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00, să consume multe lichide, fructe şi legume proaspete şi să evite consumul de băuturi alcoolice sau puternic cofeinizate.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago