Sport

4 muschetari de la ACS Floreta au adus trei medalii de aur şi una de argint de la Naţionale/FOTO

ACS Floreta Timişoara câștigă trei titluri naționale la Campionatul Național de Scrimă pentru Copii, arma floretă: Karina Tal – 13 ani, Felix Dogariu- vârstă 13 ani și Filip Efros- 11 ani. Clubul sportiv numără 3 medalii de aur și una de argint, devenind cel mai bun club în clasamentul național pe medalii, la Campionatul Național de Copii, pe toate cele trei arme.

“Este o performanță muncită și meritată de sportivii noștri și suntem mândri că venim acasă cu trei titluri naționale! Ne bucură în special succesul lor, pe care cu siguranță nu îl vor uita niciodată, toți trei fiind la primul lor titlu național! Ne dorim să creștem baza națională de sportivi și vom continua să investim în promovarea acestui sport complex, care contribuie la dezvoltarea holistică și armonioasă a sportivilor, atât din punct de vedere fizic, cât și mental și emoțional. Invităm tot mai mulți copii să încerce scrima, la noi la Club sau la alte cluburi naționale, pe care le felicităm pentru performanțele obținute! Mulțumim organizatorilor pentru o desfășurare impecabilă și în siguranță a Campionatului!”, a declarat Iulian Teacă, președintele Clubului Floreta Timișoara.

“Mă bucur să câștig primul meu titlu de Campion Național, am mai avut o șansă acum 2 luni la o categorie mai mare unde am pierdut finala. Știam ca plec cu prima șansă și am fost încrezător! Îmi doresc să merg și mai sus, la Campionate Europene și chiar Olimpiada! A fost minunat!”,a declarat Felix Dogariu.

“Nu a fost o finală ușoară, dar m-am concentrat și am luptat din toate puterile ca să câștig primul meu titlu! Mai vreau să trăiesc această emoție și o să muncesc mult pentru asta!”, a declarat Filip Efros.

“Mi-am imaginat acest moment dar nu știam că va fi așa frumos! Am avut emoții la fiecare meci, dar am simțit că sunt în cea mai bună formă și am reușit să câștig!”, a declarat Karina Tal.

Campionatul Național de Scrimă pentru Copii, organizat de Federația Națională de Scrimă, s-a desfășurat în perioada 1-6 iulie la București, cu peste 500 sportivi participanți de la peste 40 de cluburi din țară. Sportivii au fost premiați de marii campioni ai scrimei românești medaliați olimpici, mondiali și europeni – Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Mihai Covaliu, Loredana Dinu, Laura Badea Cârlescu, Claudia Vanță.

Medaliile obținute de Clubul ACS FLORETA TIMIȘOARA sunt:
• Dogariu Felix – locul 1
• Tal Karina locul 1
• Efros Filip locul 1
• Rareș Popescu locul 2

Clubul Floreta Timișoara a fost înființat în 2014 la Timișoara de campionii nationali la floretă Iulian Teacă si Moisuc Teofil. Clubul a pregătit până în prezent peste 80 de sportivi la categoria floreta, având rezultate naționale și internaționale. De asemenea, clubul organizează și cursuri de amatori, pentru cei care doresc să descopere beneficiile practicării acestui sport.

Mai multe detalii despre Clubul ACS Floreta Timișoara puteți găsi pe www.floreta.ro. Detalii despre înscrierile în club – contact@floreta.ro.

Share
Published by
Alin Toader
Tags: ACS Floreta

Recent Posts

Peste o mie de metri cubi de beton sunt turnați la Pasajul Solventul

În aceste zile, pe șantierul pasajului Solventul se lucrează la greu. Firma constructoare toarnă structura…

2 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara a sărbătorit 80 de ani de la înființare/FOTO

Universitatea de Vest Timișoara a celebrat 80 de ani de la înființarea instituției de învățământ…

2 ore ago

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sorin Grindeanu, pe şantierul porţiunii cu tuneluri de pe Autostrada A1

Constructorul lotului lipsă din autostrada A1, Lugoj - Deva, celebra porțiune cu tuneluri pentru urși,…

5 ore ago

Cum se poate dezvolta comuna Dumbrăviţa printr-o colaborare cu UPT. Întâlnire între rectorul Florin Drăgan şi primarul Horia Bugarin

Zilele trecute, primarul comunei Dumbrăviţa, Horia Bugarin, s-a întâlnit cu rectorul Universităţii Politehnica, Florin Drăgan,…

6 ore ago

Progres vizibil la lucrările pentru viitorul Pasaj Solventul

Pe șantierul pasajului Solventul se  înregistrează un progres vizibil, afirmă viceprimarul Ruben Laţcău. El a…

6 ore ago

Mirosuri pestilenţiale la Şag. Primarul Flavius Roşu a sesizat instituţiile statului

Tot mai mulţi cetăţeni din Şag se plâng că pe raza localităţii se simt mirosuri…

9 ore ago