Administratie

Amenzi de zeci de mii de lei la unitățile de tip fast food și catering. Direcția Sanitar Veterinară continuă controalele/FOTO

Supermarketuri, restaurante, fast-food-uri, piețe, unități de catering, cu toate au fost vizitate de către inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și Siguranța Alimentelor Timișoara în ultima perioadă. Aceștia continuă acțiunile pentru a se asigura ca operatorii din industria alimentară respectă normele și cerințele de igiena alimentară și pentru ca toți cetățenii să consume alimente sigure.

Medici veterinari oficiali și ingineri specialiști din DSVSA Timiș au desfășurat în perioada 23-27.08.2021 în unități de alimentație publică 52 acțiuni de control și verificare și au aplicat numai în Timișoara sancțiuni contravenționale în valoare de 120.000 lei și 2 avertismente.

Astfel, a fost controlat un supermarket, aici fiind aplicată o amendă în valoare de 10.000 lei pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de depozitare.

La restaurante au fost realizate șase controale fiind scris un avertisment, în timp ce o măcelărie a fost amendată pentru problemele descoperite cu 10 000 lei, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor și utilajelor. Cele mai mari probleme par să fi fost descoperite la unitățile de tip Fast food, aici au fost realizate 13 controale, fiind întocmite opt amenzi în valoare de 80000 lei. Problemele descoperite s-au referit la condiţii de depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare, respectiv manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. De asemenea, au fost vizitate două unități de Catering și au fost aplicate două sacțiuni în valoare totală de 20.000 lei și ca măsură complementară a fost decisă emiterea unei Ordonanțe de suspendare a activității sanitare veterinare până la remedierea deficiențelor constatate. Aici problemele găsite s-au referit la condiţii de depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv utilizarea de agregate frigorifice deteriorate.

Au mai fost efectuate  controale în patru pieţe agroalimentare, o pizzerie și 28 de cantine.

Medicii veterinari oficiali au mai verificat și transporturile de animale unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.800 lei și 5 avertismente. Inspectorii sanitari veterinari în continuare, sunt în teritoriu și verifică respectarea cu strictețe a legislației sanitare veterinare atât în domeniul siguranței alimentare cât și a sănătății și bunăstării animalelor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

10 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

11 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

15 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

15 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

15 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

15 ore ago