Primăria Timişoara

Fosta redacție a ziarului Timișoara nu mai devine creșă. Proiectul a picat în consilul local, costurile fiind nejustificate

Consilierii locali din două administrații, Robu și Fritz, au avut nevoie de ani de zile ca să își dea seama că în fosta redacție a ziarului Timișoara, de pe strada Brediceanu, astăzi o clădire proprietate a STPT părăsită, nu e rentabil să se facă o creșă. Soluția propusă a fost demolarea și ridicarea altei clădiri. Până la urmă s-a ajuns la concluzia că nici dărâmarea nu e rentabilă, creșa se poate ridica pe alt teren.

La nu mai puțin de opt luni de zile de când a fost publicat proiectul transformării fostei redacții a ziarului Timișoara, de pe strada Brediceanu, în creșă, a ajuns în sfârșit la votul consilierilor. Dar, mai bine mai târziu, dar cu cap, aleșii au ascultat argumentele și au ajuns la concluzia că acea clădire nu se pretează pentru a fi transformată în loc pentru educația micuților și au picat cu brio proiectul de hotărâre care propunea amenajarea creșei.

Încă din mandatul lui Nicolae Robu a fost contractată o firmă de specialitate care să facă un studiu de fezabilitate pentru o eventuală creșă. Aceasta și-a făcut datoria și a încasat 82.000 de lei și au concluzionat că pentru acea locație există două variante. Una presupunea lucrul cu clădirea existentă, una care ar costa 2,97 milioane de lei, respectiv demolarea și ridicarea unei noi clădiri, care ar costa 3,2 milioane de lei. În plus, din analiza parcelei existente s-a ajuns la concluzia că nu e bună pentru o curte care să ofere loc de joacă pentru copii.

În final, decizia luată a fost de a pica proiectul, deci acolo nu se va mai face creșă.

La pachet cu votul proiectului s-a mai ajuns la o concluzie, anume că nu ar fi bine să se demoleze ceva ce există, ar creșa ar putea fi ridicată pe alt teren.

Acest DALI presupune demolarea fără rost a acestei clădiri și avem deja doua creșe aprobate de Ministerul Dezvoltării. Nu-l retragem, dar vă rog să votați impotrivă, CL să spună că nu este oportună o astfel de investiție. Proiectantul trebuie plătit, și dacă retrag, și dacă nu retrag acest proiect. Dar nu putem sa mergem mai departe cu această investiție doar pentru că s-a plătit acest DALI Aceasta este procedura, de aceea se face un DALI, ca să ne putem pronunța, după acest DALI, dacă gaăsim oportun un proiect. Curtea de Conturi asta vrea, să se exprime CL asupra oportunității”, este părerea primarului Dominic Fritz.

O propunere de bun simț legată de acea clădire a fost lansată de consilierul local Radu Țoancă, cel care și-a petrecut prima perioadă a carierei sale de dinainte de a deveni politician, în redacția ziarului Timișoara, el fiind ziarist. Conform acesteia, acolo s-ar putea amenaja un mic muzeu al presei timișorene post-decembriste.

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

41 de minute ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

O oră ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

O oră ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

3 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

3 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

4 ore ago