Lipsa spațiilor de învățământ continuă să fie o problemă pentru mai multe școli din Timișoara. Soluția găsită de autoritățile locale pentru deficitul de spații o reprezintă construcțiile modulare, adică acele containere.
Potrivit inspectorului școlar general al județului Timiș, Marin Popescu, la Colegiul Național Bănățean sunt șase asemenea containere, fiecare transformat într-o sală de clasă. Acolo există autorizație de funcționare de la DSP.
„Containerele sunt săli de clasă lipite între ele cu un coridor, prevăzute cu încălzire, aer condiționat, au table interactive, internet ș.a.m.d. E o variantă pentru o perioadă de timp rezonabilă astfel încât să rezolvăm această problemă”, a declarat Marin Popescu, șeful IȘJ Timiș.
În majoritatea cazurilor, containerele au fost cumpărate în anii trecuți de Primăria Timișoara.
Școala Generală nr. 7 are patru săli de clasă în containere, independente de clădirea școlii, fără grupuri sanitare.
De asemenea, Școala Generală nr. 13 are șase clase în tot atâtea containere, iar autorizația sanitară este în curs de obținere.
Școala Generală nr. 19 are opt astfel de containere, care se găsesc în curtea școlii, iar autorizația de la ISU și cea de la DSP sunt în curs de a fi acordate de cele două instituții.
La Școala Generală nr. 30 urmează să demareze extinderea unității de învățământ. Deocamdată există 12 săli de clasă în tot atâtea containere cu autorizație sanitară de funcționare. De asemenea, șase containere au autorizație de incendiu la ISU și restul sunt în curs de autorizare.
Liceul Teoretic „Grigore Moisil” are șase asemenea containere, iar autorizația ISU nu este necesară, cea sanitară fiind în curs de obținere. Containerele au fost donate de compania Continental.
La Liceul Waldorf sunt șase containere, care au autorizații și de la ISU și de la DSP.
De asemenea, la Liceul „Antim Ivireanul” sunt șase astfel de containere, care beneficiază de autorizațiile necesare pentru funcționare.
Potrivit lui Marin Popescu, în jur 1.200 de elevi din Timișoara vor învăța în containere în anul școlar 2021-2022.
„Ar mai fi nevoie de astfel de containere, dar nu aș vrea să vedem perspectiva dezvoltării învățământului în astfel de containere, ci să fie temporar folosite. Primăria Timișoara are prevăzută o extindere a rețelei școlare la Școala Gimnazială nr. 26 și la alte unități de învățământ”, a declarat inspectorul școlar general al județului Timiș, Marin Popescu.
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor…
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel…
Municipiul Timișoara își propune să negocieze achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul…
Societatea Piețe S.A. Timișoara anunţă că vine în sprijinul producătorilor și timișorenilor în perioada sărbătorilor…
Marcel Ciolacu a anunțat joi că PSD se retrage “cu demnitate” din coaliție, dar va…
Fondurile europene, mai ales cele accesate de Aquatim, au ajutat enorm la implementarea de proiecte…