Social

Școlile rămân deschise și peste pragul de 6 la mie

Școlile nu vor mai ține cont de rata de infectare din localitate, iar pragul de 6 la mie de la care treceau în online a fost eliminat, a decis miercuri, 29 septembrie, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, potrivit declarației de presă transmise de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Măsura se va aplica de luni, 4 octombrie. Sorin Cîmpeanu a precizat că a fost adoptată o decizie prin care să fie luate măsuri suplimentare pentru „amplificarea testării in scoli”, mai precis introducerea testelor non-invazive cu salivă, care până acum nu au fost omologate.

„Referitor la scenariile de funcționare a școlilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competențe medicale/epidemiologice): 1. Decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în scoli.  2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării in scoli, prin formularea unei solicitări către Agenția Nationala a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în declarația de presă.

După această primă etapă, urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern si modificarea ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, „în concordanță cu hotărârile adoptate”.

Procesul se va finaliza până vineri, 1 octombrie, și va fi pus în aplicare de luni, 4 octombrie, potrivit declarației de presă transmisă miercuri de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că numărul elevilor vaccinaţi anti-COVID, în perioada 21-27 septembrie, a fost de 12.000, dintre care 4.000 din grupa de vârstă 12-15 ani.

Sorin Cîmpeanu a precizat că, în perioada 13-20 septembrie, numărul elevilor vaccinaţi, în medie pe zi, a fost de 1.000, iar în săptămâna 21-27 septembrie, numărul elevilor vaccinaţi a fost de 1.700 pe zi.

Prezent la aceeaşi conferinţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că 215.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID.

 

Sursa: libertatea.ro

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Voluntarii Primăriei Timișoara au numărat peste 600 de câini în aproape 2500 de gospodării

Lansat în urmă cu trei luni, proiectul de recenzare a câinilor cu stăpân din Timișoara,…

10 ore ago

Piața Libertății primește copaci maturi, de până la cinci metri, în alveolele realizate în pavaj/FOTO

Rămas fără niciun fel de umbră, ”deșertul” din Piața Libertății își va schimba imaginea. Acolo…

10 ore ago

Tragedie la Recaș! Biciclist acroșat mortal de un microbuz

Și-a pierdut viața, nevinovat din cauza unui microbuz care a intrat pe sens opus. Tragedie…

11 ore ago

Douăzeci de milioane de euro, bani pentru reabilitarea clădirilor de patrimoniu. Pe listă ar putea fi clădirea Operei din Timișoara

Un număr de 340 de obiective din Timiș pot beneficia de bani europeni nerambursabili în…

11 ore ago

Societatea de Drumuri Municipale a Primăriei Timișoara vrea o stație de betoane nouă

SDM Timișoara, societatea deținută de municipalitatea timișoreană, își extinde dotarea și pregătește 1,7 milioane de…

12 ore ago

Colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela – o campanile trimestrială organizată de RETIM și ADID Timiș

RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, derulează o nouă campanie trimestrială pentru…

12 ore ago