Sport

În campionat, din rău în mai rău. Poli, învinsă și la Dej

Poliștii și-au revenit rapid la realitate după victoria din Cupă, ei venind cu mâna goală după o evoluție extrem de modestă și la Dej. Chiar dacă arbitrajul a fost cu probleme, violeții sunt invizibili în acest sezon al ligii secunde.

Băieții în ghete nu au reuşit să obţină niciun punct nici din deplasarea de astăzi din Ardeal. A fost Unirea Dej – Politehnica Timişoara, scor 2-0, rezultat stabilit încă de la pauză în meciul care a contat pentru etapa a 12-a a Ligii 2.

Echipa viola a avut o mare ocazie după nouă minute de joc, dar Gerbi a trimis peste poartă după un assist de la Ursu, care a fost busculat din spate. Gazdele au deschis scorul în minutul 21 în urma unei faze foarte ciudate. Manole a trimis dintr-o lovitură liberă acordată uşor, mingea a fost deviată din spatele unui coleg iar Frăsinescu a săltat balonul peste Harrison, ieşit în întâmpinare, balonul a fost respins de undeva de pe linia porţii iar steagul a fost ridicat de la margine. Arbitrul Andrei Ţiţii a acordat gol pentru gazde în ciuda protestelor.

Peste un sfert de oră Blaj, aflat pe linia de fund, a obţinut un penalty după o intervenţie a lui Mera. De la punctul cu var a transformat Manole, cu un şut în dreapta lui Harrison, care intuise direcţia, dar nu a putut opri balonul.

Politehnica a avut apoi mai mult posesia, dar nu a găsit soluţiile potrivite în atac. Ursu, cu un sfert de oră înainte de final, aflat în unghi în interiorul careului, a avut una dintre ultimele acţiuni notabile ale partidei.

După acest eşec echipa timișoreană rămâne pe locul 15, cu zece puncte după 12 partide din Liga 2 2021-22. Mai mult decât dezamăgitor. Următorul joc al Politehnicii va fi sâmbăta viitoare, pe teren propriu, cu Şelimbăr.

Unirea Dej: Răilean – Al. Rus, Kereki, D. Pop, Chira – Burdeţ, Cocian (60, Ad. Pop), Al. Militaru – Frăsineanu (88, B. Vlad), Blaj (cpt., 75, Al. Pop), M. Manole (88, P. Popescu). Antrenor: Dragoş Militaru.

Politehnica: Harrison – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Radu (46, Bîrnoi), Lazăr (71, Zaluschi), Ignea D. Andrei – Ursu, Gerbi (46, Haţegan; 78, Bocşan). Antrenor: Nicolae Croitoru.

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

4 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

5 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

7 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

8 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

13 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

13 ore ago