Invatamant

Din Piața Unirii, pe strada Nemoianu. Se mută Grădinița cu Program Prelungit ”Nikolaus Lenau”

Cu un număr tot mai mare de solicitări pentru locuri pentru copii, Grădinița cu Program Prelungit” Nikolaus Lenau” a solicitat Primăriei Timișoara aprobarea alocării unui nou spațiu. În prezent, aceasta își desfășoară activitatea în Piața Uniri, iar noua locație ar urma să fie la parterul internatului liceului omonim, de pe strada Nemoianu, lângă Spitalul de Copii din Timișoara.

În acest moment, Grădinița cu Program Prelungit” Nikolaus Lenau” își desfășoară activitatea în imoblilul situat în Timișoara str. General Grigorescu nr. 3. Reprezentanții grădiniței au solicitat municipalității atribuirea unui spațiu la parterul căminului internat, de pe strada Dr. Iosif Nemoianu nr. 5 (fostă str. 16 Febroarie) aparținând Liceului Teoretic Nikolaus Lenau.

Decizia vine după ce Inspectoratul Școlar Județean Timiș a majorat planul de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 cu încă 2 grupe. Conducerea Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau ” și-a dat acordul privind predarea spre folosința Grădiniței cu Program Prelungit ” Nikolaus Lenau” a unui număr de 5 săli de clasă, magazie, izolator oficiu, 3 toalete și holurile aferente, situate la parterul internatului.

Un acord similar privind folosirea spațiului de la parterul căminului internat a fost obținut și de la Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Acum, Consiliul Local Timișoara va trebui să aprobe mutarea și alocarea spațiului respectiv.

Căminul internat cu regim de înălțime P+2E face parte din domeniul public al Municipiului Timișoara, este înregistrat în evidența contabilă a mijloacelor fixe și este cuprins în Anexa nr.2, poz 389, la HG 977/2001 privind atestarea domeniului public al municipiului, dar nu este evidențiat în cartea funciară întrucât este edificat pe mai multe parcele de teren pentru care sunt necesare lucrări topografice de dezlipire și alipire. Terenurile şi clădirile unităţilor de educaţie timpurie, de învăţământ preşcolar, şcolilor primare, gimnaziale şi liceale, inclusiv ale celorlalte niveluri de învăţământ din cadrul acestora, înfiinţate de stat, fac parte din domeniul public local şi sunt administrate de către consiliile locale, conform prevederilor art.112 alin 2 din Legea nr. 1/2011 a educației naționale și sunt înregistrate în evidența contabilă a mijloacelor fixe a Municipiului Timișoara”, se spune în proiectul de hotărâre referitor la aprobarea acordării spațiului din noua locație.

Grădinița va putea funcționa în acest spațiu după obțierea autorizație sanitare de la Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

57 de minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago