Politica

Social democrații își pregătesc tinerii pentru lupta politică

Reprezentanții mai multor organizații de tineret ale PSD s-au reunit la Buziaș în cadrul Conferinței Regionale. ”TSD 2024 Viziune, Adaptare, Strategie, dezbătut în cadrul conferinței regionale”, este sloganul sub care s-au educat cei care reprezintă viitorul social-democrat pentru viitoarele lupte politice!

Desfășurată în weekend la Buziaș, Conferința regională a Tineretului Social Democrat a pus în dezbatere teme ca: oportunități de inserție în piața muncii, relații interculturale, conștientizarea amenințărilor de mediu, procesele de migrație, avansul tehnologic, foarte actuale în contextul prezent și viitor.

În activitatea lor politică, tinerii au în plan să pună accent pe creșterea numărului de ore de sport în școli, reorganizarea de compeții sportive interșcolare și investiții în infrastructura sportivă, reintroducerea și promovarea școlilor profesionale, eliminarea impozitului pe venit pentru toți tinerii sub 35 ani, programe gratuite de consultanță pentru atragerea de fonduri europene, programe și facilități de integrare a tinerilor pe piața muncii. Planuri mari dar absolut realizabile pentru ceea ce înseamnă proiectul TSD 2024 Viziune, Adaptare, Strategie a fost dezbătut în cadrul conferinței regionale”, au anunțat cei de la TSD Timiș.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai organizațiilor TSD Hunedoara, Alba, Caraș-Severin, Arad, Gorj, Dolj, ei dezbătând în prezenșa președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis și a președintelui TSD România, Bogdan Cojocaru.

TSD este cea mai puternică organizație politică de tineret din țară, iar la această conferință noi am încercat să aducem în dezbatere un proiect pentru anul electoral 2024. Dorim să începem să construim o ofertă electorală dedicată tinerilor, care să includă numeroase politici pentru familiile tinere, pentru elevi și studenți, pentru tinerii antreprenori. Ca organizație a tinerilor, avem obligația să ne folosim de toate resursele pe care le avem pentru a ajuta în continuare tinerii din România și ne preocupă foarte serios să venim cu fapte concrete în acest sens”, a declarant președintele TSD Timiș, Andra Lăpădatu, organizator al conferinței regionale TSD.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

5 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

7 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

8 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

8 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

8 ore ago