Sport

Victorie cu cap! Poli e numai una şi bate Steaua după un final nebun

Poli Timișoara întoarce scorul în ultimele minute și învinge cu 2-1 Steaua. Ambele goluri ale bănăţenilor au venit după două lovituri „sănătoase” cu capul!

Penultimul meci al etapei a 15-a a Ligii 2, din penultima rundă programată în acest an, s-a jucat la Timișoara, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, între Politehnica Timișoara și Steaua București. Jocul a adus față în față două echipe cu obiective diferite. Bănățenii sunt implicați în lupta pentru menținerea în eșalonul secund, în timp ce bucureștenii vor să-și asigure cât mai repede accederea în play-off, chiar dacă (încă) nu are drept de promovare în Liga 1.

S-a început fără perioada de tatonare, jucându-se în viteză. Prima parte a primei părţi a fost dominată de Poli, mai prezentă în jumătatea adversă, chiar dacă nu şi-a creat mari ocazii. După minutul 23, Steaua a ieşit mai curajos la joc şi după o şansă bună irosită, în minutul 29, Enceanu a deschis scorul, când, nemarcat în careu a tras plasat la colţul lung, 0-1. Gazdele au reacţionat destul de greu, dar totuși au avut o şansă enormă, când o centrare bună, l-a găsit pe Scutaru, care a trimis însă în transversală, apoi Ignea din unghi mort, nu a reușit să trimită spre poartă.

În partea secundă, alb-violeţii au fost mai insistenţi. Gerbi a ratat o şansă imensă, chiar în debut, apoi Ursu a irosit o lovitură liberă de la 20 de metri. Spre final, împinşi din spate de un public cald, care a crezut în echipă, s-a întâmplat minunea. Ignea a centrat perfect pentru Ursu, care a marcat spectaculos cu capul, minutul 82, apoi acelaşi Ignea l-a găsit şi pe căpitanul Mera, care a înscris în minutul 88 pentru 2-1 şi a urcat echipa pe gard!

Victorie specială a Politehnicii, care miercuri are un meci la fel de important, acasă în sferturile Cupei României cu FC Argeş.

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Scutaru, Mera (cpt.), Pamfile (Oanea 67′) – Denis Radu ( Ursu 64′), R. Lazăr, Ignea, D. Andrei – Bîrnoi (Bocșan 90+1′), Gerbi

Steaua: Bălbărău – Oroian (Zătreanu 78′), Walace, Beța, Ad. Ilie – Răsdan, Enceanu (Băjenaru 85′), Șt. Pacionel, Val. Bărbulescu (cpt.), Huiban (Ad. Popa 64′) – Buhăescu (Călințaru 78′)

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

2 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

3 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

3 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

3 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

4 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

4 ore ago