Opinii

Videochat cu Sorin Grindeanu

Hai să ne bucurăm măcar o lună, două de ce ni se promite de către Coaliția pentru Reziliență, Dezvoltare şi Prosperitate PSD-PNL. Ar trebui să fim în extaz. Nici dacă aș accelera pe A9 până la Moravița nu aş fi atât de fericit cum e să trăiești perspectiva planurilor lui Sorin Grindeanu pentru Timișoara, numai să îți imaginezi cum va face el atâtea să ne bucure pe noi. Deja fug la Google Map să văd dacă voi merge la București pe ruta Craiova-Pitești sau Sibiu – Râmnicu Vâlcea, căci pe Sibiu-Brașov nu vreau să risc, căci nu știu cum va fi aglomerația pe Valea Prahovei. Sau la greci.

De ce să mai intru pe autostradă la Smederevo la vale de Belgrad, când merg până la Calafat pe drum rapid și de acolo până la Sofia e o aruncătură de băț? Poate nu e o idee chiar atât de bună, dar nu e fain să te joci cu imaginația stârnită de Sorin Grindeanu? Ăsta e tot farmecul la promisiunile făcute de PSD. Simți că trăiești.

Concerte la „Stark Arena” din Belgrad? Sau pe Puskas Ferencz stadion la Budapesta? Dar la ce mi-ar trebui așa ceva când vom avea una dintre cele cinci săli polivalente la Timișoara? Sting la Cluj? O amintire, să vedeți cum va veni Mick Jagger pe Bega în marea ctitorie la care Alfred Simonis și ai lui își vor pune umărul să fie ridicată. Fotbal? Doar să avem echipă (și sigur vom avea), căci una dintre cele șapte mari arene de până la 30.000 de locuri va fi la Timișoara. Deja mă văd sub lămpile nocturnei, pe un stadion plin scandând “Ripi, Ripi!”. De unde știm asta? Nu știm, că nu scrie care orașe primesc „complexele” astea sportive și care rămân cu „complexul PSD”, habar n-avem cum, unde, dar cum să nu fie la Timișoara, când Sorin Grindeanu a plecat de la Timișoara! A doua oară nu ratează el ocazia să ne arate cine este dumnealui și ce poate.

Planuri nu ne facem să ne internăm, Doamne ferește!, dar spitalul regional de la Timișoara se vede și el la orizont. N-a fost el în planurile lui Tudose, nici ale Vioricăi Dăncilă, poate nici ale lui Sorin Grindeanu cel vechi, din vremea Ordonanțelor 13 și 14, dar sigur i-a venit mintea la cap junelui Banatului și a mai adăugat pe lista cu cele trei (Iași, Cluj, Craiova) și Timișoara, că doar nu degeaba apar șapte în planul coaliției PSD-PNL.

N-am nici o îndoială, Timișoara are mâini bune la București. Patru de la PSD, două de la Sorin Grindeanu și tot atâtea la Alfred Simonis. Mai are două mâini liberale de la Alin Nica, care chiar dacă nu e el acolo la București, dar face parte din „echipa câștigătoare” și n-a făcut a proasta atâta sacrificiu de imagine să nu aducă ceva bun Timișoarei. Dacă nu sunt toate gata în 2024, sigur Coaliția le va termina până în 2027 cu rotația asta bine aranjată pe cuvântul lor de oameni de onoare. Nu de asta mi-e frică. Dacă e să-mi fie frică de ceva e să nu pățească ceva Mick Jagger până atunci.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

2 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

2 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

4 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

4 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

5 ore ago