Sport

Uf, ce greu e acasă! Ripensia pierde cu Miercurea Ciuc și nu va visa peste iarnă la play-off

Cu două remize acasă, dar cu trei victorii consecutive pe teren străin, Ripnesia putea să se apropie de Top 6, chiar după ultimul meci oficial din 2021. Din păcate, elevii lui Florin Fabian au revenit cu picioarele pe pământ, chiar de Sf. Nicolae, după ce FK Csikszereda s-a impus pe Dan Păltinișanu cu 2-1.

Meciul jucat pe un teren mocirlos, nedemn de un oraș ca Timișoara, dar din păcate… cine mai este Timișoara în 2021 din toate punctele de vedere, a fost spectaculos. S-a jucat cursiv, s-a pus osul la bătaie, ocaziile s-au succedat de la o poartă la alta. Poate mai norocoasă, poate mai combativă, echipa din Miercurea Ciuc s-a impus cu 2-1 (1-1) însă la finalul unui joc care putea fi câștigat de oricare dintre cele două combatante.

Oaspeții au început mai bine și au deschis scorul din penalty, printr-un fost jucător al gazdelor, Claudiu Apro. Până la pauză, amfitrionii au avut multe ocazii mari și au reușit în extremis să egaleze prin Vidrăsan, deși scorul putea fi chiar în favoarea lor.

În partea secundă, ambele echipe au șanse bune, iar Stoi este aproape de un gol incredibil de la mijlocul terenului. La o fază care nu anunța mare lucru, Lalic sare inexplicabil pe lângă minge și îi oferă șansa golului lui Rodri, care zice mulțumesc, 1-2. Jelena înscrie și el, dar din ofsaid, apoi Ripi atacă cu toată puterea, dar ratează la greu, mai ales prin sârbul Sokovic. În minutul 93, bănățenii egalează, dar tușierul vede ofsaidul și partida se termină 1-2.

Păcat, Ripensia merita mai mult, dar meciurile de acasă dăunează grav sănătății, bănățenii obțind pe teren propriu doar o singură victorie. Adio play-off, rămânem în play-out!

Ripensia: I. Rus – Sturzu, R. Rogac, Lalic, Gladun – Stoi (cpt.), Vidrăsan (Val. Macrițchii 68′) – Piftor (Mih. Ene 68′), Golda, Mitrov – Sokovic

FK Csikszereda: Gyenge – R. Takacs, Gergely, Apro, P. Ivanovici (Bor 90+2′) – L. Kovacs, Szondi (Jebari 46′), Csuros (cpt.) – Gal-Andrezly (Kelemen 78′), Jelena (A. Meszaros 88′), Schieb (Rodri Hernando 46′)

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago