Sport

„Leii” s-au distrat cu „câinii”! Victorie clară pentru Timișoara sub panou

SCM Timișoara a învins categoric Dinamo București, scor 97-71, într-un meci din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22. Bănăţenii au ajuns astfel la 8 victorii în campionat, patru dintre ele fiind obţinute în faţa echipelor din Bucureşti.

După un start echilibrat de joc, formația antrenată de Dragan Petricevic s-a dezlănțuit pe faza ofensivă și a ajuns la 30 puncte marcate în primele nouă minute de joc. Bănățenii s-au desprins la 13 lungimi, însă Dinamo a marcat ultimele puncte și s-a apropiat la 30-20, după zece minute de joc. Pe parcursul secvenței inaugurale s-a consemnat debutul lui Gary Talton (foto) pentru Timișoara, respectiv cel al lui Kevin Dillard și Justin Jackson pentru Dinamo. De altfel, în acest joc, primul pe teren propriu al alb-violeţilor în 2022 s-a consemnat şi debutul antrenorului Dan Fleşeriu, pe banca vizitatorilor.

Avantajul a urcat după startul celui de-al 2-lea sfert, Timișoara marcând primele șapte puncte. Triplele lui Robert Schipor și Darion Strong a dus scorul la 43-22 în minutul 15. Jocul echipei bucureștene a fost deficitar la toate capitolele. În schimb, bănățenii s-au desprins la un maxim de 23 puncte, având 9/18 la aruncările de trei puncte după 20 minute de joc, perioadă în care oaspeții nu au găsit ținta de pe semicerc. Viktor Gaddefors a stabilit rezultatul la pauză cu un slam dunk, 52-33.

Ecartul a crescut şi în sfertul 3, 73-47 după 30 de minute şi singura problemă era diferenţa finală, deoarece nu se mai punea la îndoială câştigătoarea. Bănăţenii nu au mai turat din motoare pe final, când au jucat şi rezerevele, dar şi aşa diferenţa a fost clară, 97-71.

Darion Strong, cel mai bun şi în meciul tur, a totalizat 29 puncte, 4 recuperări, Nikola Gajic a adăugat 21 puncte, 7 recuperări, Adam Mirkovic a terminat cu 13 puncte, iar Gary Talton și Milos Komatina au terminat cu câte 11 puncte pentru învingători. În replică, Keith Clanton a avut 20 puncte, Viktor Gaddefors a adăugat 13 puncte, 7 recuperări, iar Andrei Mandache a terminat cu 10 puncte pentru Dinamo București.

Share
Published by
Alexandru Ghica

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

6 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

6 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

8 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

8 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

9 ore ago