Politica

Liderul AUR vrea să facă monument în cinstea eroilor timișoreni, la Popești Leordeni, unde există deja un asemenea obiectiv

George Simion, liderul AUR, a anunțat, sâmbătă, la Timișoara, că gruparea pe care o conduce va ridica un monument la Popești Leordeni, la gura de canal unde a fost aruncată cenușa celor 43 de timișoreni omorâți de regimul comunist în Decembrie 1989, în Revoluție.

Dar, realitatea este că acolo există deja un monument, dar și o biserică, ridicate de Asociația Memorialul Revoluției acestea fiind integrate într-un mic complex memorial.

“Facem noi un monument în cinstea eroilor decedați în Decembrie 1989 la Timișoara, ale căror corpuri au fost furate, incinerate la crematoriul Cenușa din București, și aruncate într-un canal din Popești Leordeni”, a spus George Simion, care afirmă că așa se va acoperi dezinteresul politicienilor post-revoluție, care nu ar fi făcut un mic monument acolo.

Problema este că acolo chiar există deja un monument ridicat, e drept nu de politicieni, ci de Asociația Memorialul Revoluției. Acesta există din 2011, ia complexul memorial de acolo include monumentul, o alee a Revoluției, respectiv o biserică unicat în lume, ridicată chiar deasupra canalului.

Acest lucru poate nu e cunoscut de liderul AUR, care a anunțat la Timișoara că formațiunea politică va face ea monumentul care nu ar exista acolo.

”Eu merg în fiecare an, alături de revoluționarii din Timișoara, alături de urmașii celor care și-au pierdut fii, fiice, soții, soți, în acele zile. Arși la crematoriul Cenușa, cenușa le-a fost aruncată într-o gură de canal, lângă Popești Leordeni. Nu s-a învrednicit nimeni din clasa politică care (n.r. exprimarea aparține celui citat) ne-a condus timp de 32 de ani să facă un mic monument acolo, la acea gură de canal. Ne asumăm noi public, în fața dumneavoastră că vom face acest lucru și până în decembrie 2022 va exista un monument la Popești Leordeni, în memoria celor a căror cenușă, se pare că a fost aruncată acolo, pentru că nu se știe până la capăt, se pare că una dintre mașini nu a mai ajuns până acolo”, a spus Simion la Timișoara.

Pe data de 18 decembrie 1989, 43 victime ale revoluției au fost luate din morga Spitalului Județean Timișoara și duse spre București, la incinerare pentru a li se șterge orice urmă. Cenușa a fost strânsă în patru tomberoane și deversată într-o gură de canal, lângă Popești-Leordeni.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La ora 18.00, prezenţa la vot în Timişoara a fost mai mare decât media naţională

La ora 18.00, la trei ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…

40 de minute ago

Eugen Dogariu, senator de Timiș, după vot: ” Sper într-un viitor mai bun pentru România și pentru județul Timiș”

Eugen Dogariu, senator de Timiș, spune că la vot a ales ”calea sigură pentru Timiș”.…

3 ore ago

Cosmin Tabără a votat pentru echilibru, onestitate și diplomație

Candidat la un loc de senator pe lista PNL, fost viceprimar al Timișoarei, actual consilier…

7 ore ago

La ora 12.00, prezenţă mai mare la vot în Timişoara, decât pe judeţul Timiş

La ora 12.00, la cinci ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…

7 ore ago

Alfred Simonis, la ieșirea din cabina de vot: ”Am votat cu un om care și-a demonstrat competența la guvernare”

După ce și-a exercitat dreptul la vot, Alfred Simonis,  preşedintele PSD Timiş, totodată președinte al…

7 ore ago

CFR Timișoara, victorie cu scor de tenis la Deva, într-un derby regional

Etapa a 11-a din prima ligă de futsal a debutat sâmbătă, 23 noiembrie, la Deva,…

8 ore ago