Consiliul Judeţean Timiş

Consiliul Județean Timiș pregătește proiectul parcării supraetajate din centrul Timișoarei. Lucrările și administrarea, concesionate unei firme din București

Consiliul Județean Timiș merge înainte cu dorința de a ridica o parcare supraetajată pe terenul fostului Centru Militar Județean din zona zero a Timișoarei. Primăria a cerut de mai multe ori acel teren să realizeze chiar ea o asemenea investiție acolo, acum CJT pregătește două hotărâri prin care anunță că merge mai departe cu proiectul, de asemenea cere 584 de metri pătrați de la municipalitate pentru proiect. Lucrările și operarea parcării ar urma să fie realizate de o firmă din București.

Pe masa consilierilor județeni timișeni se vor afla două proiecte de hotărâre referitoare la ridicarea unei noi parcări, în Timișoara, pe locul fostului CMJ Timiș, o zonă folosită și acum parcare, dar una cu un singur nivel, teran. Spațiul respectiv este unul excelent, este la câțiva metri de principala piață de promenadă a orașului, dar ani de zile a fost subiectul unei dispute permanente între municipalitatea timișoreană și administrația timișoreană. Acum, CJT pare mai hotărâtă ca niciodată să se apuce de treabă acolo.

Un prim proiect cere ca CJT să preia de la Primăria Timișoara un teren de 584 de metri pătrați, ”descoperit” în urma măsurătorilor cadastrale, în spatele terenului județului, spun cei de la CJT.

”Se solicită trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara în domeniul public al Județului Timiș a imobilului înscris în CF nr. 426654 Timișoara, categorie folosință teren intravilan, în suprafață de 584 mp”, se spune în proiectul de hotărâre.

Documentația aferentă proiectului precizează și de ce se cere acel teren.

”Urmare efectuării lucrărilor topocadastrale de către Județul Timiș, la unele imobile a fost identificat un imobil, proprietatea Municipiului Timișoara, situat în spatele terenului proprietate publică a Județului Timiș, str. Sf Ioan nr. 1. Imobilul menționat este înscris în CF nr. 426654 Timișoara, categorie folosință teren intravilan, în suprafață de 584 mp, proprietate publică a Municipiului Timișoara”, se arată în raportul de specialitate aferent proiectului.
Terenul CJT aferent parcării are dimensiunea de 4845 metri pătrați.

Cel de-al doilea proiect spune mai clar și ce vrea să facă Consiliul Județean acolo, adică o parcare supraetajată. Dar instituția nu se va ocupa chiar ea de proiect, ci de acesta se va ocupa o firmă din București, Public Research, înființată în 2009, și care are are printre obiectele de activitate, alături de managementul de proiect, organizarea de cursuri pentru funcționari publici, programe de perfecționare pentru diferite instituții, consultanță în achiziții publice, strategii de dezvoltare locală și națională, într0un cuvânt știe să lucreze cu statul. De fapt, chiar prezentarea firmei, disponibilă pe internet, confirmă această afirmație.

”Deţine o cunoaştere aprofundată a sistemului public românesc, dobândită în cadrul diferitelor proiecte implementate, fiind pe deplin familiarizată cu elementele critice care caracterizează procesul de reformă a administraţiei publice”, se spune în prezentare.

Această firmă a realizat deja un studiu de fezabilitate și ar urma să se ocupe și de concesiunea lucrărilor de realizare a parcării, dar și de managementul ulterior al acestei parcări. Contractul referitor la obiectiv a fost semnat de CJT pe 19 decembrie 2021, firma fiind selectată în urma unei achiziții publice.

”Public Research SRL este o firmă românească, înfiinţată în anul 2009, specializată în domeniul consultanţei în management şi consilierii/indrumării/formării resurselor umane. Având o bună cunoaştere şi înţelegere a nevoilor foarte mari ale organizaţiilor publice româneşti şi a modului în care acestea pot fi satisfăcute, cel puţin parţial, SC Public Research SRL şi-a concentrat activitatea, în principal, pe servicii de consultanţă în management și formare pentru angajați”, se spune pe pagina de internet al firmei bucureștene amintite.

Societatea amintită a și prezentat deja către CJT două scenarii de realizare a investiției, dar în documentația aferentă proiectului de hotărâre nu se spune nimic despre acestea, Consiliul Județean Timiș ar putea oferi mai multe informații legate de proiect, joi, în cadrul unei conferințe de presă. De asemenea, cu această ocazie am putea afla și dacă primăria sprijină sau nu acest proiect, iar CJT ar putea anunța dacă municipalitatea pune sau nu bețe în roate inițiativei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

13 minute ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

31 de minute ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

43 de minute ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

57 de minute ago

Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o…

O oră ago

Grupul Maxagro a deschis la Gătaia noul sediu al Maxutil/Foto

Grupul Maxagro a inaugurat, la Gătaia, noul sediu al companiei Maxutil, parte a grupului. Compania…

O oră ago