Invatamant

La Timișoara are loc o nouă ediție a școlii de vară West Summer University

În această perioadă are loc la Timișoara West Summer University, școala de vară destinată elevilor, organizată la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT). Aceasta cuprinde un program cu evenimente speciale, dedicat educației și prieteniei, care are loc în acest an în perioada 21 iulie – 6 august. În programul UVT se regăsesc elevi curioși să descopere tainele mediului universitar, simulând întreaga experiență a vieții de student.

Fiecare participant și-a ales, în momentul înscrierii, o facultate dintre cele 11 ale Universității de Vest din Timișoara, la ale cărei cursuri participă pe parcursul școlii de vară. Elevii au parte de activități educaționale introductive pentru fiecare domeniu de studii, acestea fiind pregătite de cadre didactice universitare. De asemenea, consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din cadrul UVT desfășoară activități de consiliere și orientare cu elevii participanți, pentru a-i sprijini pe aceștia să decidă responsabil cu privire la viitoarea lor carieră. Complementar activităților educaționale, elevii iau parte la diverse activități culturale, recreative și de socializare, prin intermediul cărora își întregesc experiența studenției în centrul universitar din Timișoara.
Întâlnirile de vară, la care elevii se înscriu anual, în cadrul proiectului West Summer University, sunt organizate prin colaborarea dintre Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), fiind ocazii binevenite pentru tinerii participanți de a veni în contact cu experiențele vieții studențești. Ne bucurăm, și în această vară, să îi primim în mijlocul comunității UVT pe elevii interesați și talentați care s-au înscris în acest program al descoperirilor, în noua ediție specială WSU22, care le va oferi amintirile din #CeaMaiTareVară la #UVT!”, spune rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea
Cazarea participanților este asigurată într-un cămin al Universității de Vest din Timișoara, în condiții de siguranță, cu respectarea prevederilor legale și regulamentelor UVT în vigoare.
West Summer University se încadrează în seria complexă de activități pe care Universitatea de Vest din Timișoara le adresează elevilor și mediului preuniversitar. Timp de două săptămâni, la Timișoara, elevi din întreaga țară descoperă toate secretele vieții de student și dobândesc o idee clară despre domeniul de studii pe care vor să îl urmeze la nivel universitar, descoperindu-și abilitățile și interesele cu sprijinul cadrelor didactice și consilierilor UVT. Cu siguranță, acesta este doar un pas, pentru a deveni cea mai bună versiune a lor, cu sprijinul nostru. Pentru că știm deja că la Universitatea de Vest din Timișoara motto-ul este #BecomeYourBest .

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avertisment public de la ministrul Grindeanu: Nu pregătiți PUZ-uri pe mulți bani pe Lugoj – Filiași, nu veți fi plătiți

Prezent la Lugoj, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avertizat eventualii speculatori imobiliari să nu încerce…

4 ore ago

Timişoara trece după un meci dificil de Rapid şi rămâne prima la rugby

Meci intens, salvat de un final spectaculos. SCM USV Timişoara a învins mai greu decât…

6 ore ago

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

9 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

9 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

10 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

10 ore ago