Primăria Timişoara

Municipalitatea realizează mai multe investiții la școlile timișorene/FOTO

Vacanța de vară aduce pentru Primăria Timișoara demararea unor lucrări de reparații și întreținere în școlile din oraș. În aceste zile au loc asemenea operațini la mai multe instituții de învățământ ori la clădirile lor anexe. Tot în acest domeniu de activitate, marți, consilierii locali au aprobat majorarea sumei alocate proiectului care are loc la Școala Generală 30.

În acest moment se repară acoperișul clădirii internatului de la Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu, iar în cursul săptămânii se montează hidroizolația de pe terasa acoperișului. Sunt în plan și lucrări de finisaje interioare la clădirea internatului, clădire care nu a fost cuprinsă în proiectul de investiție care vizează reabilitarea colegiului.

De asemenea, gardul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 22, care s-a aflat într-un stadiu de degradare, a fost înlocuit cu un gard nou de metal, vopsit la montare. Valoarea estimată pentru cele două reparații este de 510.000 de lei, urmând ca la finalul lucrărilor să fie facturată suma totală.

În această vacanță de vară au avut loc reparații la Grădinița PP2, reparații la instalația de apă-canal, Grădinița PP3, reparații la băi, hidroizolație și centrala termică de la Grădinița PP 36, reparații la aleile din curtea Liceului Tehnologic Electrotimiș, reparația aleilor de la Colegiul Tehnic Henri Coandă, reparații hidroizolație la acoperișul Liceului de Arte Plastice, reparații hidroizolație la acoperișul Grădinița PP37, înlocuirea coloanelor de scurgere la căminul Liceului Azur

Înainte de începerea vacanței, au fost efectuate lucrări de avarie și nu reparații mai extinse. De la începutul primăverii au fost executate sau sunt în curs de execuție lucrări în valoare de aproximativ un milion de lei, cu TVA inclus.

Bani mai mulți pentru Generală 30

Marți, consilierii locali au aprobat majorarea sumei acordate pentru proiectul „Modernizare terase circulabile existente, montare termosistem pe fațade și extindere Școală generală nr. 30 din Timișoara, corp A, B, C cu 2 corpuri D și E în regim D+P+2E”. Creșterea prețurilor la materialele de construcții a făcut necesară majorarea sumei oferite în cadrul acestui proiect finanțat cu fonduri europene. Sunt 4,1 milioane de lei, cu tot cu TVA, alocate în plus. Vor avea loc modernizări la cele trei corpuri de clădire existente și vor fi construite două corpuri noi, cu 16 săli de clasă. de modernizare ale celor trei corpuri de clădire existente și cele de construire a două corpuri noi de clădire, (corpurile D și E). Se vor obține în plus șase săli de clasă și spații funcționale necesare la corpul D și zece săli de clasă și spații funcționale necesare la corpul E.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

3 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

3 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

3 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

6 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

6 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

6 ore ago