Politica

Continuă disputa pe marginea parcării din centrul oraşului: Răzvan Negrişanu (USR): „Riscul este să ne trezim cu un proiect îngrozitor”

Consilierul local USR Răzvan Negrişanu acuză conducerea PNL a CJ Timiş că parcarea pe care cei de la judeţ vor să o facă în centrul Timişoarei s-ar putea transforma într-un „proiect îngrozitor”. El aminteşte că liderii CJT  transformă acest proiect de interes public într-o afacere, atâta timp cât realizarea parcării este concesionată uneri firme private.

Marţi seara, şedinţa Consiliului Local Timişoara, la care a participat şi vicepreşedintele PNL al CJ Timiş, Alexandru Proteasa, s-a transformat într-o lungă dipută pe alocuri mai mult politică decât administrativă.  Pe scurt, Consiliul Judeţean intenţionează să facă o parcare pe locaţia fostului Comisariat Militar, vizavi de Hotel Timişoara. CJ Timiş deţine acolo aproape 5.000 de mp, iar Primăria un teren de aproape 600 de mp, acest teren fiind solicitat de „judeţ” pentru realizarea unei parcări. De menţionat că CJ Timiş vrea să facă această parcare prin intermediul unei firme private. Consilierii locali USR s-au opus solicitării, afirmând că nu au primit nimic în schimbul terenului solicitat. Alesul USR Răzvan Negrişanu a revenit asupra subiectului, astăzi, printr-o postare pe Facebook, vorbind despre unele riscuri, dar amintind şi de marile eşecuri ale CJ Timiş

“Consiliul Județean condus de Alin Nica și PNL nu a vrut sub nicio formă să negocieze cu Primăria Timișoara un schimb de terenuri astfel încât locația de pe strada Sfântul Ioan, vis a vis de hotel Timișoara, să treacă în administarea orașului. CJ deține 4845 m2, iar Primăria 584m2 din acel teren. Și asta în condițiile în care CJ intenționează să-l concesioneze unui privat pentru construcția unei parcări, adică tranformă un proiect de interes public pentru Timișoara într-un bussines. Riscul este sa ne trezim cu un proiect îngrozitor, chiar în piața Operei. Sau cu nimic, pentru că CJ nu a dovedit că este capabil să finalizeze proiecte mari în Timișoara. Exemplu: reabilitarea Castelului Huniade care va rămâne închis în anul Capitalei Culturale”, a scris Negrişanu pe Facebook.

El afirmă că un teren în centrul Timișoarei este de interes local și este normalş să fie administrat de Primăria Timișoara și nu de “CJ care are de dus la bun sfârșit suficiente proiecte majore pentru județ, cum este și infamul drum de legătură de la Giarmata”.

 “Am insistat și în comisia de analiză că putem da alt teren la schimb, dar Consiliul Județean nici nu a vrut să audă. “Facem parcarea în centru cu voi sau fără voi”, voi fiind Timișoara. Este o probă a modului în care Alin Nica a gestionat relația cu Primăria Timișoara de la începutul mandatului de șef la CJ: în forță, fără nicio negociere, cu acuzații, întreținând o continuă stare de conflict”, a mai transmis Negrişanu.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

9 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

10 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

16 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

16 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

17 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

19 ore ago